Головна Новини На Тернопільщині за вказівкою “зверху” оптимізують школи і садочки?

На Тернопільщині за вказівкою “зверху” оптимізують школи і садочки?

Стало відомо, що за вказівкою голови облдержадміністрації В. Хоптяна, скорочують кількість шкіл та дитячих садочків шляхом закриття.

У кожному з районів області складено «чорний список» шкіл, які підлягають закриттю – по декілька навчальних закладів на район.

На даний момент не відомо в яких саме селах будуть закриватися навчальні заклади, однак, не зрозумілим залишається те, яким чином здобуватимуть освіту діти, яким «пощастить» відчути на собі чергове покращення від Табачника. Адже, всім відома ситуація із транспортуванням учнів, точніше його відсутність. Так як, шкільні автобуси знаходяться на ремонті або їх взагалі немає, для забезпечення шкіл транспортом потрібне додаткове фінансування.

Цікаво також чому мовчать політичні сили, народні депутати від Тернопільщини. Адже наразі відомо про один випадок в Лановецькому районі, де поставлено питання про реоганізацію шкіл та садочків в навчально-виховні комплекси, а це округ нардепа Головка, який замість займатися проблемами округу, захищає олігархів.

Дане питання обговорювалося на нараді  з сільськими головами, однак ніяких документів окрім усних рекомендацій поки, що влада району сільським головам не надавала.