Головна Новини На Тернопільщині таки зустрілися “дурні і дороги” (відео підбірка)

На Тернопільщині таки зустрілися “дурні і дороги” (відео підбірка)

Дороги весною 2013 року стали гострою проблемою на Тернопільщині – адже вони зійшли разом із снігом. Однак не лише природні умови є визначальними у їх якості, та кількості ям на них.

Експерти стверджують що на ремонт доріг в області виділяється достатня кількість грошей в минулому бюджетному році га область виділили приблизно 150 мільйонів, деякі народні депутати стверджують, що це аж 460 мільйонів. Так чи інакше сама система ремонту бажає кращого.

«Є три джерела фінансування: Перше це кошти які залишаються в області від реєстрації першого транспортного засобу – вони розподіляються обласною радою за поданням Тернопільської обласної державної адміністрації. В 1012 році ці кошти – приблизно 8 мільйонів були розподілені на сесії 16 серпня подання адміністрація зробила 6 серпня. Розуміємо, що очевидно не дуже добра ситуація коли фактично весь майже час коли могли виконуватися будівельні та ремонтні роботи і на кінець літа вийшли на цифру узгоджену з депутатами. Тут вина стоїть на адміністрації. Так не можна працювати. Друга частина кошти які йдуть безпосередньо на сільські, міські ради. Сума в 2012 році близько 16 мільйонів гривень. І третя цифра це субвенції з державного бюджету на ремонт реконструкцію доріг які роз приділяються і затверджуються головою ОДА. Ці три джерела мають давати синергетичний ефект. Ці гроші мають бути не розпорошені» – заявив Ярослав Чорнозуб.

Гроші розподілені сесією і ОДА пішли на ремонт 80 об’єктів, що за словами Ярослава Чорнозуба є неефективним.

Відеодокази того як закопують державні гроші “в нікуди” дорожники на Тернопільщині викладають люди в соцмережах, завантажують відео які знімають на відео-реєстратори Інколи такі “ремонти” вражають.