Головна Новини На Тернопільщині судили переселенку з Попасної яка прославляла Росію

На Тернопільщині судили переселенку з Попасної яка прославляла Росію

У Тернопільській області судили переселенку з міста Попасна Луганської області, яка прославляла Росію та війну проти України. 

Про це йдеться у вироку Зборівського райсуду, пишуть Тернопільські події.

За даними суду, в період з 23 березня 2022 року до 15 червня 2023 року, діючи умисно, з ідеологічних та політичних мотивів, використовуючи створений власний акаунт поширювала матеріали у Інтернет-мережі «Одноклассники», у яких містяться виправдовування, та заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії російської федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, виправдовування, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році.

Жінка поширила такі дописи росіійською мовою:

  • “Не дуже розумію навіщо солдатів ЗСУ з угруповання на Донбасі, які здаються в полон, після підписки відпускають додому, до чого цей лібералізм? Напевно, стріляли, руйнували, вбивали… Судити, і в будівельні бригади на відновлення Донбасу, як німців після війни”
  • “Давай них, давай Za нас, и Zа Луганск и Zа Донбас. Za кровь пролитых матерей, Zа смерть отцов и их детей….”

Також жителька Попасної писала, що вона любить Росію. Вона, живучи на Тернопільщині, закликала “бити бандерівців”, любити Путіна 

Допитана обвинувачена надала показання, згідно яких вона народилася та проживала у м. Попасна Луганської обл. Після початку повномасштабного вторгнення з боку росії, в квітні 2022 року переїхала з чоловіком у м. Нікополь, а в жовтні 2022 року вони приїхали на Тернопільщину де проживали до квітня 2023 року у с. Млинівці Зборівської територіальної громади, а надалі проживали і зараз проживають у м. Зборові, у виділеній їм кімнаті гуртожитку. Вказані вище дописи публікувала на своїй сторінці в «Однокласниках» під впливом емоційного стану, так як не розуміла дійсного стану речей у суспільстві, не мала наміру нікого принижувати. Під час перебування на Тернопільщині вона зрозуміла, які в дійсності тут проживають добрі люди і їй соромно перед цими людьми за вчинене. Обвинувачена у повному обсязі визнала свою вину у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення за обставин, викладених у обвинувальному акті, не заперечувала фактичних обставин справи, щиро розкаялася у вчиненому.

Суд визнав її винною, проте відпустив на волію з іспитовом терміном 1 рік та 6 місяців.