Головна Новини “На городі бузина, а в Києві хунта. Всім по два раби дісталось,...

“На городі бузина, а в Києві хунта. Всім по два раби дісталось, а мені півфунта” – українці жартують над пропагандою

nDBc8QZMKvAРосійська пропаганда видала чергову порцію маразму. В сюжеті  Першого телеканалу присвяченому присвячений 70-річчю звільнення України від фашистів, не обійшлося і без екстраполяції на сучасні події, зокрема Національну гвардію.

Чоловік, названий “представником сільської громади” села Степанівка розповідає, що бійці Нацгвардії у відповідь на питання “За що ви воюєте?” відповіли: “Нам пообіцяли клаптик землі та два раба”.

Українські соціальні мережі вибухнули хвилею гумору про #двараба.

Снимок

Творчість і креатив зачепили і вищі чини, зокрема міністра внутрішніх справ Авакова та заступника голови Дніпропетровської ОДА Бориса Філатова “Тут всі вирішили позмагатися в жартах про особистих рабів. Щодо мене, я віддаю перевагу рабиням. Більше толку і очам приємніше”.

B1rD7-ICcAEmXX8

Арсен Аваков пожартував, що татуювання у керівника Національної телекомпанії України Зураба Аласанії “вказує на приналежність до вищої касти хунти, яка дає право на подвійну нормативну кількість рабів”.

Найбільшої популярності набули «поетичні» стьоби.

10801560_863940110317468_5493303652422721785_nПоет Артем Полежака на основі сюжетів російського телебачення написав вірш, перефразувавши відомий твір Тараса Шевченка:

“Садок вишневий коло хати, Раби сапають буряки, Фрейлехс танцюють парубки, Висить дитинка розіп’ята – Над тільцем порхають круки…”

11Співачка Каша Сальцова у Twitter поширила нову обробку народної пісні “Ой на горі два раби, два раби. Сам на своїх зароби” та авторської “Два кольори мої, два кольори. Не треба заміж йти, коли є два раба”.

Також співачка придумала перифраз примовки: “На городі бузина, а в Києві хунта. Всім по два раби дісталось, а мені півфунта”.

Ще одну відому пісню перекручують як “Ти ж мене підманула, ти ж мене підвела…Я чекав тут дві рабині, ти ж ‎два раби привела…” та “Ти казала у суботу підем разом на роботу. Я прийшов, тебе нема. Замість тебе два раба!”.

Або ж така: “Їхали козаки, із Дону до дому підманули два раби, забрали з собою!”

1111