Головна Новини На дорозі в яку вклали минулого року пару мільйонів знову “решето”

На дорозі в яку вклали минулого року пару мільйонів знову “решето”

дорога

дорогаРемонт мосту, що над залізничною колією на вулиці Микулинецькій, заморозили. Роботи, які розпочали ще в 2011 році, зупинили через нестачу грошей. Замовником цієї ділянки дороги є комунальне підприємство Тернопільської обласної ради «Архбудсервіс». Сьогодні воно винне виконавцям робіт 178 тисяч гривень. Віддати борг фірма не може, тому що їй також не виділили гроші з державного бюджету.

Подбати про розподіл доріг і коштів на їх ремонт, за словами голови обласної ради Олексія Кайди, мала би облдержадміністрація. А там заявляють, що підприємство обласної ради не освоїло виділених йому в 2011-му грошей на ремонт Микулинецької. Поки місцеві посадовці роблять один одного винними, на щойно відремонтованій дорозі з’явилися ями.

Олексій Кайда, голова обласної ради: «Обласна адміністрація мала подати обласній раді перелік доріг, ремонт яких мали б затвердити і фінансувати. У ньому мала би бути вказана і вулиця Микулинецька, а саме – міст, і той борг на 178 тисяч гривень. Натомість там цього немає. Я також уже бачив там ями. Однозначно, що ми не будемо підписувати акти виконаних робіт, допоки не буде зроблено все так, як має бути».

Орест Куриляк, заступник начальника управління ЖКГ ОДА: «Кошти були виділені в обсязі, необхідному для завершення робіт. Однак замовник, комунальне підприємство обласної ради «Архбудсервіс», не змогло забезпечити освоєння цих коштів до кінця року. Із суми 3,5 мільйонів фактично було виконано робіт лише на 1 мільйон 900 тисяч».

Не цікавить, хто винен, і водіїв, які неодноразово проїжджають відремонтованою ділянкою. Мало того, що частина дороги перекрита і стоїть «впусту», їм ще й доводиться об’їжджати утворені ями.

Юрій, водій: «Дуже заважають. Неможливо їздити. Їх же недавно робили. Я не розумію, в чому справа, але так не робиться».

Роман, водій: «Ті ями дуже заважають нам. Не годен проїхати. Дивись: за мною вже пробка, он фура стоїть. Яка в нас проблема з тією дорогою. Ми перекриваєм всю дорогу, всю трасу. Нам дуже тяжко їздити. але ніхто не вирішує того».

Загалом вартує ремонт дороги на Микулинецькій більше 4 мільйонів гривень. І підприємство облради повинне завершити роботи у 2012 році. А поки що водії ризикують «влетіти» в чималу суму, знищивши свої авто на ямах відремонтованої частини дороги.

ІНТБ