Головна Новини Міський голова Збаража лідер змін?

Міський голова Збаража лідер змін?

_4--TjTxxCgНа протязі трьох днів міський голова Збаража Роман Полікровський  мав честь бути учасником семінару Ради Європи “Мери – лідери змін” в Києві та птрапив в число 25 міських голів, які за короткий час показали хороший результат в своїх містах.

В семінарі брали участь закордонні делегати і тренери з 7 країн, а саме Нідерландів, Італії, Словенії, Франції, Іспанії, Данії а також з дружної Латвії. Кожен з міських голів представляв своє місто, а я в свою чергу мав честь представити наш славний Збараж. Даний Семінар проводився Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи в рамках програми «Пакет невідкладних заходів для України та Плану дій Ради Європи для України. Надзвичайно сильний семінар (був на багатьох подібних, але цей найкращий) де в досить дружній атмосфері ми могли почути досвід наших колег – міських голів з Нідерландів та Словенії, як вони реформували місцеве самоврядування. Чудові тренери Паоло Круньола та Іванн Ібрагімова в невимушеній атмосфері заставили нас – міських голів думати нестандартно і творчо.

Андріс Яунслейніс – голова Асоціації місцевих і регіональних влад Латвії розповів про шлях реформ своєї країни і цей шлях був більше 10 років (в нас немає 10 років, тому нам це потрібно здійснити за рік-півтора – і ми це зробимо!).

Юрій Ганущак – радник МінРегіонБуду та співавтор Адміністративно-територіальної реформи та реформи Місцевого самоврядування провів доповідь по цим реформам створивши гостру та конструктивну дискусію. Надзвичайно напружені 3 дні дали багато матеріалу для роздумів і активної роботи, адже час в якому ми живемо – це час великих випробувань і змін.

Кожен з 25 мерів поділився своїм ефективним досвідом і представив один із проектів свого міста. Саме головне, що я зарядився вірою в те, що ми зможемо зробити свою Україну найкращою, роблячи найкращим своє місто, свою родину, свою сім’ю і звичайно почнемо з самого себе!