Головна Новини Міністерство Табачника вважає, що тернопільські видавці, які рознесли “в пух і прах”...

Міністерство Табачника вважає, що тернопільські видавці, які рознесли “в пух і прах” неграмотні підручники, зазадрять

DSCN2297Як ми вже повідомляли видавці навчальної літератури підняли бунт проти Міністерства освіти, яке дозволяє під грифом Міністерства друкувати неграмотні, з помилками підручники для учнів початкової школи. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомили тернопільські видавці навчальної книги: Сергій Гап`юк, Ярослав Гринчишин, Василь Ванчура.

«Скажи «Ні» корупції в освіті!», акція зініційована видавцями, через те  що у підручниках, затверджених Міністерством освіти та науки України, є сотні помилок.

Ярослав Гринчишин, показав журналістам підручник із математики для першого класу, де на 140 сторінках є 153 помилки у варіанті видрукуваному за кошти держбюджету, і з внесеними правками аналогічний підручник видано для вільного продажу, так-званий комерційний варіант.

У Міносвіти України вважають, що критична реакція тернопільських педагогів на підручник «Математика. 1 клас» «викликана виключно їхньою заздрістю чужий успішності». 

Про це йдеться в заяві Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, опублікованому на сайті Міністерства освіти і науки України.

На додачу у Міністерстві запевнили, підручник «Математика.1 клас» ніхто не заборонятиме і не вилучатиме із тернопільських шкіл.

До слова, на ста сорока дев’яти сторінках нового підручника з математики для перших класів тернопільські педагоги знайшли 153 помилки і неточності.

У підручнику допущені грубі русизми, пропущені коми і тире, сам математичний матеріал також залишає бажати кращого. Крім того, зауваження вчителів викликали і інші підручники для першокласників.

Так, наприклад, у букварі для першачків,  директора школи порівнюють з козлом або лосем. Складно доведеться і тим учням 5 класів, хто буде вивчати за новими підручниками «Природознавство». На сторінках цієї книги учням, наприклад, розповідають, що цукор добувають з буряка.