Головна Новини Міліція зловила чистилівських браконьє’рів

Міліція зловила чистилівських браконьє’рів

rybaНезаконне заняття рибним промислом міліціонери інкримінують двом жителям села Чистилів Тернопільського району. Чоловіки здійснювали вилов риби на території природно-заповідної зони, використовуючи заборонене знаряддя.

Як пізніше з’ясували правоохоронці, ініціатором незаконної риболовлі був старший із браконьєрів – 52-річний житель Чистилова Тернопільського району. У напарники покликав 22-річного сусіда. Надвечір, озброївшись електровудочкою, чоловіки пішли на Серет рибалити, незважаючи на те, що водні угіддя знаходяться в охоронюваній зоні, а риба саме нереститься.

Поки помічник керував човном, старший, попри заборону, глушив рибу струмом. Таким чином, всього за декілька годин вони впіймали майже чотирнадцять кілограмів риби. За цією справою їх і застали рибоохоронці.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Тернопільського райвідділу міліції Богдан Салюк, збитки завдані браконьєрами оцінені у 43 тисячі гривень. Їм інкримінують статтю 249 Кримінального кодексу України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Санкція статті передбачає покарання у вигляді чималого штрафу або обмеження волі до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.