Головна Новини Марш учнів під прапорами Свободи

Марш учнів під прапорами Свободи

Свобода

СвободаУ Тернополі відбулися пам’ятні заходи, приурочені 93-ій річниці проголошення Західно-Української Народної Республіки. Від пам’ятника Данилу Галицькому розпочалась поминальна хода до могили українських січових стрільців, що на Микулинецькому кладовищі. Тут її учасники вшанували пам’ять загиблих.
Участь у поминальній ході взяли переважно учні загальноосвітніх шкіл та професійно-технічних училищ нашого міста. Більшість з них виглядали неповнолітніми. За дітьми наглядали вчителі та кілька депутатів від ВО Свобода”. Вони принесли кілька своїх партійних прапорів та один державний. Дехто з юних учасників ходи казав, що прийшли на захід добровільно.
– Зараз вони стоять і розпитуючи, чи ми будемо на мітингу, чи ми кудись підемо, чи щось буде не таке, як завжди. Я не можу сказати, що ми прийшли примусово. Діти активно це підтримали. Незважаючи навіть на таку несприятливу погоду, – запевнила класний керівник 10 класу 21 школи Оксана Сесик.
Підтримала її і учениця Христина Починок. Дівчина розповіла, що спонукало її долучитись до поминальної процесії.
– Це ті герої, які боролися за нашу волю. Це ті люди, які зробили світ для нас кращим. Тому що, якби не вони, не всі б ми так жили, не мали б тієї вільної волі, свободи слова. Вважаю, що є належним віддати пам’ять героям України, – наголосила школярка.
Та все ж залишається відкритим питання чому в урочний час учні перебували не за партами в школі, а на мітингу. Нам відомі випадки коли батьки учнів подають заяви в управління освіти бо їхні діти на уроці праці прибирають територію школи. То ж чи є правомірним, знімати з уроків дітей на акції політичних партій.