Головна Новини “Маразм крепчаєт”, Хоптян буде відзачати 200-ліття Шевченка 26 травня

“Маразм крепчаєт”, Хоптян буде відзачати 200-ліття Шевченка 26 травня

Хоптян Валентин

Хоптян ВалентинОбласне літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій», присвячене 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, відбудеться 26 травня на Театральному майдані Тернополя – йдеться у повідомленні прес-служби губернатора.
“Акція пройде в рамках заходів, спрямованих на виконання Указу Президента України “Про відзначення 200-річчя Т.Г.Шевченка”” – анонсуютьчиновники Тернопільської ОДА, але якщо вашому “вірному слузі” не зраджує память і не бреше Вікіпедія то ця дата буде відзначатися в 2014 році, адже Шевченко народився 9 березня 1814 року, хоча можливо, що святкування дня ноародження Кобзаря після 8 березня, завелике навантаження на найвищу особу в області, от і виділили “вільні” вихідня.
У святі візьмуть участь: народний артист України В’ячеслав Хім’як та камерний оркестр Тернопільського музичного училища ім. С.Крушельницької, народний аматорський театр-студія «Рампа» та народний аматорський ансамбль танцю «Любисток» Теребовлянського вищого училища культури, камерний хор Тернопільської обласної філармонії, хор Тернопільського музичного училища ім. С.Крушельницької, народний аматорський хор «Сонячний струм» Теребовлянського вищого училища культури, народна художня хорова капела Чортківського педагогічного училища ім. О.Барвінського, духовий оркестр Тернопільського музичного училища ім. С.Крушельницької, муніципальний духовий оркестр «Оркестра Волі» м.Тернополя, народний аматорський духовий оркестр «Княжі сурми» Теребовлянського вищого училища культури, народний аматорський духовий оркестр Тернопільського районного будинку культури.
О 14.00 год. по вул.Руській, бульварі Т.Г.Шевченка м.Тернопіль відбудеться марш-парад духових оркестрів Тернопільщини.
О 15.00 год. на Театральному майдані Тернополя відбудеться урочисте відкриття обласного літературно-мистецьке свята «В сім’ї вольній, новій».
А о 16.00 год. його учасники покладуть квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченка.
Після цього розпочнуться виступи духових оркестрів та хорових колективів області за участю членів обласної організації Національної спілки письменників України.
Водночас чиновники нагадують “що відповідно до Указу Президента України 2014 рік в Україні оголошено Роком Тараса Шевченка”.
Не обійшлося і без цитування Віктора Януковича, звичайно, а як без цього? “Президент України Віктор Янукович зазначає, що фундаментальним принципом у відзначенні 200-річчя Тараса Шевченка має стати консолідація українського суспільства навколо вшанування його постаті. Від того, наскільки змістовно і якісно буде насичена програма святкування, наскільки організовано буде проведено святкування ювілею, залежатиме не тільки моральний та інтелектуальний клімат нашого суспільства, а й зміцнюватиметься імідж Української держави в усьому світі. Президент України наголошує, що відзначення 200-річного ювілею Т.Г.Шевченка повинно стати не разовою акцією, а напруженою роботою з вшанування і осмислення великого спадку Кобзаря” – поівдомили в прес-службі ОДА