Головна Новини Люстрований прокурор хоче повернутися на посаду через суд

Люстрований прокурор хоче повернутися на посаду через суд

200px-ШаравараСайт Реально вже писав, що в прокуратурі Тернопільської області вже є перший «люстрований»  прокурор, а саме заступник прокурора Тернопільської області Василь Васильвич Шарвара.

Однак із таким рішенням сам екс-заступник прокурора Василь Шарвара не згідний, і як десяток його колег, серед них: прокурори Львівської, Сумської, Донецької областей, один із заступників прокурора Харківської області, начальник відділу кадрів прокуратури Харкова, судиться, щоб поновитися на роботі.Снимок

Всі ці офіцери, виявилися в чорному списку завдяки закону про очищення влади, прийнятому в середині жовтня. Відповідно до нього, особи, що займали керівні посади під час президентства Віктора Януковича і знаходилися на цих посадах протягом року, мають бути звільнені з займаних посад. Мало того, протягом наступних 10 років вони не зможуть займати посади на держслужбі.

В судах вони використовують одні й ті ж аргументи: мовляв, накази про їх звільнення було видано без відповідної перевірки, яка передбачена законом про очищення влади.

Сам же, Василь Шаравара який встиг попрацювати на різних посадах прокуратурах Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької областей та центральному апараті Генеральної прокуратури України.

У 2012 році прізвище тодішнього заступника прокурора Тернопільщини “засвітилося” у скандалі. Журналісти телеканалу ZiK знайшли його хатинку в селі Семенівка Пустомитівського району Львівської області – поряд з хатинкою працівника прокуратури проклали добротну дорогу, в той час як у самому селі, як то кажуть, сам чорт ногу зламає. Це викликало обурення місцевих мешканців.