Головна Новини Лікарі і військові комісари “заробляють” на мобілізації

Лікарі і військові комісари “заробляють” на мобілізації

На Тернопільщині вжито заходів щодо викриття проявів корупції під час виконання мобілізаційних заходів

Упродовж минулого року правоохоронними органами області скоординовано роботу щодо викриття проявів корупції під час виконання мобілізаційних заходів.

Для прикладу, прокуратурою області спільно з оперативними підрозділами міліції затримано при одержанні неправомірної вигоди в сумі 1600 доларів США військовослужбовця одного з районних військкоматів. За таку суму він пообіцяв вплинути на керівника військкомату з метою сприяння в уникненні військовозобов’язаним призову на військову службу за мобілізацією у Збройні Сили України.

Також за отримання майже 35 тисяч гривень неправомірної вигоди з метою впливу на службових осіб військкомату затримано посередника, якого судом уже засуджено до 2 років позбавлення волі з конфіскацією незаконно одержаної вигоди.

Окрім того, за минулий рік викрито та притягнуто до кримінальної відповідальності п’ять працівників лікувальних установ, які за умов надання їм неправомірної вигоди, пообіцяли сприяння у встановленні діагнозів хвороб, які дають військовозобов’язаним можливість уникнути мобілізації за станом здоров’я.