Головна Новини Кременецька районна рада нагадала Януковичу що рішення Азрова суперечить інтересам України

Кременецька районна рада нагадала Януковичу що рішення Азрова суперечить інтересам України

imageРішення Кременецької районнної ради № 316 від 26.11.2013 року “Про звернення до Президента України,Голови Верховної Ради України ,Кабінету Міністрів України, лідерів країн Європейського Союзу щодо підтримки євроінтеграційних прагнень народу України.

КРЕМЕНЕЦЬКА РАЙОННА РАДА
ШОСТЕ СКЛИКАННЯ . ДВАДЦЯТЬ ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ.
Р І Ш Е Н Н Я

від «26» 11 2013 року №316
м.Кременець

Про Звернення до Президента України,
Голови Верховної Ради України ,
Кабінету Міністрів України,
лідерів країн Європейського Союзу
щодо підтримки євроінтеграційних прагнень народу України.

Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,розглянувши звернення депутатської фракції політичної партії ВО «Батьківщина», враховуючи пропозиції постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, місцевого самоврядування та адміністративно – територіального устрою , районна рада

вирішила:

1. Прийняти Звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України , Кабінету Міністрів України, лідерів країн Європейського Союзу
щодо підтримки євроінтеграційних прагнень народу України.
2. Доручити виконавчому апарату районної ради направити текст Звернення Президенту України, Голові Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.
3. Опублікувати дане рішення і текст звернення у районній газеті « Діалог» та передати по районному радіомовленні.

Голова районної ради А.А. Гуславський

Президенту України
В.Ф.Януковичу

Голові Верховної Ради України
В.В.Рибаку

Кабінету Міністрів України

Лідерам країн Європейського Союзу

Звернення
депутатів Кременецької районної ради Тернопільської області щодо підтримки євроінтеграційних прагнень України

Ми, депутати Кременецької районної ради Тернопільської області, схвально сприйняли курс української держави щодо реалізації євроінтеграційних прагнень та укладання Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Як уповноважені представники органів місцевого самоврядування, відповідально засвідчуємо переваги європейської інтеграції, високих стандартів соціального і культурного рівня життя, за якими живуть європейські держави.
Тому, ми надзвичайно стурбовані рішенням Кабінету Міністрів на засіданні 21 листопада 2013 року, яким процес підготовки до укладання угоди про асоціацію між Україною та ЄС було призупинено.
Ми розцінюємо дане рішення як таке , що суперечить державним інтересам і прагненням українського народу та громади Кременецького району.
Звертаємось до Президента України, керівників держави усвідомити , що саміт Східного партнерства у Вільнюсі — це не просто завершення багатолітньої роботи з євроінтеграції України. Після Саміту історія може піти двома шляхами: або Україна повернеться у тенета Москви і буде вкрита мороком національного приниження і ганьби, або чітко і недвозначно приєднається до Європи — геополітичного простору, з яким пов’язана від часів Київської Русі – колиски української державності. Доля 46-мільйонного народу зараз у Ваших руках. Тому закликаємо Вас забезпечити здійснення Україною всіх кроків для повного виконання погоджених з Європейським Союзом заходів та рекомендацій, вирішити питання із ув’язненою Ю.В.Тимошенко та припинити вибіркове правосуддя в Україні.
Ще раз закликаємо Вас зробити цей історичний крок — підписати Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом у Вільнюсі, після чого ініціювати прийняти рішення про відставку Уряду.
Ми просимо лідерів країн Європейського Союзу , усіх учасників саміту Східного партнерства у Вільнюсі підписати Угоду про асоціацію України та ЄС, зважаючи на доленосний і історичний характер даного рішення для долі українського народу та держави.

Прийнято двадцять четвертою сесією
Кременецької районної ради
шостого скликання