Головна Новини Кременчанка стала переможницею конкурсу “Караоке на майдані” в Чикаго

Кременчанка стала переможницею конкурсу “Караоке на майдані” в Чикаго

Кременчанка Наталка Гладин зараз проживає у Чикаго. На вихідних взяла участь в музичному конкурсі «Караоке на майдані» та виграла його. Усі кошти, які було зібрано під час шоу (а це більше 10 000$) передали в благодійний фонд Revived Soldіers UKRAINE на реабілітацію українських захисників.

Ексклюзивно для Kremenets.Сity вона розповіла про свою участь в конкурсі та поділилася враженнями. 


«Брати участь у конкурсі взагалі не планувала, – розповідає Наталя, – але в мене була дуже потужна група підтримки. Тобто, мої друзі, які наполягли на тому, щоб я також долучилася до участі в конкурсі. І я спробувала. Серед трьох фіналістів мені кинули у капелюх найбільшу суму грошей». 


Наталка в США недавно, проте зізналася, що це її давня мрія: «У Сполучених Штатах Америки я 5 місяців. Ми давно мріяли про цю країну і завдяки сестрі мого чоловіка ця мрія стала реальністю. Проживаю у Чикаго, бо саме тут знаходиться найбільша українська діаспора (приблизно 800 000 українців проживає в штаті Іллінойс). Це друга за величиною після Торонто (Канада) українська діаспора».  


Більшість українців, які проживають тут багато років, зацікавленні в тому, щоб діти знали та любили свою Батьківщину, мову, історію та пісні. При церквах є школи українознавства, де вивчають такі предмети як українська мова, література, географія, історія, обов’язково релігієзнавство та музика. В одній такій школі при храмі св. Володимира Наталя викладає вокал. 


«Влітку тут проходять Українські дні. Кожна церква намагається провести свій власний фестиваль. Як люблять називати місцеві – фестини, які переважно співпадають з Престольним святом. На фестини запрошують місцевих співаків і танцюристів, а також гостей із сусідньої Канади та обов’язково – зірок з України». 


У реаліях сьогодення усі фестини, пікніки та конкурси спрямовані на підтримку України та наших захисників. Тут організовують благодійні концерти, аукціони та конкурси. 


«Стосовно життя в цій країні, то воно тут складне. Американці – народ прагматичний, тому усі культурні заходи тут відбуваються лише по великих святах й у вихідні. А в будні усі працюють нон-стоп: на будівництві, в медицині, прибирають, доглядають дітей та літніх людей. Без діла ніхто не сидить, гроші з неба не падають, і на вулиці не валяються. Саме тому я пішла в школу українознавства і продовжую навчати дітей тому, що вмію та люблю усією душею – співати наших рідних, до щему, пісень. Мені дуже пощастило познайомитися з отцем Іваном, який є священиком храму св. Володимира. Він вболіває за наш стражденний народ та допомагає усім, хто до нього звернеться: і щойно прибулим, і тим, хто тут живе роками. Отець Іван особливо зацікавлений у тому, щоб наші діти (навіть ті, які вже народжені в Америці) знали про своє походження, культуру та мову». 


Наталя, хоч і давно мріяла про Америку, хоч і розписує «прекрасне життя заробітчан», переконалася ще раз: ніде так добре не буде, як вдома. Вона дуже сумує за своєю сім’єю, яка залишилася в Україні. «Сподіваюся на швидке закінчення клятої війни, молюся за нашу Перемогу! А ще за кожного захисника! Хлопці, повертайтеся живими! З Перемогою! Кажуть, що «добре там, де нас нема», а я вважаю, що добре повинно бути там, де ми є! Адже ми самі творимо добро, наше життя, та Батьківщину. Все Буде Україна»! 


«Караоке на майдані» це проєкт відомого українського шоумена та продюсера Ігоря Кондратюка, який на запрошенням волонтерської організації Revіved Soldіers UKRAІNE прилетів у Сполучені Штати. 


Revіved Soldіers UKRAІNE – американська волонтерська організація, яка займається реабілітацією, проведенням операцій та протезуванням важкопоранених українських воїнів.