Головна Новини Кому вигідна “брудна вода” в джерелі Гаїв Гречинських?

Кому вигідна “брудна вода” в джерелі Гаїв Гречинських?

В джерелі села Гаї Гречинські Тернопільського району питна вода за бактеріологічними показниками не відповідає санітарно – гігієнічним вимогам за наявністю загальних коліформ, E. Coli, за санітарно-хімічними показниками відповідає вимогам НТД.

Про це повідомили в Тернопільській СЕС.

За фактом невідповідності води із вищевказаного джерела фахівцями Держсанепідслужби області проінформовано сільську раду та надані відповідні рекомендації.

Всі джерела навколо міста нормальні, тільки в Гаях Гречинських щось не гаразд. З цього джерела вже роки люди п’ють воду, з Тернополя так і з села. Все добре. Ніхто не бачив небезпеки. Колишній голова сільради п.Федорчук взагалі не звертав уваги на все що робилось в селі. Хоча аналіз води зробити міг. А може причина такої уважності обласної санстанції до джерел що б’ють навколо міста в іншому. Відвадити людей від цього місця, показати що воду цю пити не можна адже на кону гроші! На пагорбі що знаходиться вище джерела збираються будувати котеджі. Фундаменти вже закладені. А куди ж підуть стічні води? В септіки. В землю.Яка тоді буде якість води? Санстанція, га? Той хто видавав дозвіл на таку забудову не бачив джерела? Церковна громада яка опікується джерелом збудувала там капличку, зробила сходи і доріжку для людей, щоб зручно було набирати воду, збудувала невелику церкву вже виступила проти забудови. Будову на зиму заморозили. Але я так думаю забудівники вирішили піти іншим шляхом. Пане Федорчук а яка користь для села від котеджних забудівельників? Дороги, освітлення? Це все оформлялось ще при вашій каденції?” – повідомив мешканець Гаїв Гречинських Юрій Остапюк.

Чоловік також зазначає, що джерело знаходиться значно нижче від котеджної забудови. Отже при якості теперішніх септиків, якась частина стоків буде йти в грунт. Забудівники запевняли що все буде клас, джерело залишиться чистим, але які септики будуть ставити так і не показали. Адже закриті ємності дорогі і вимагають професійного обслуговування.