Головна Новини Коли в домівках тернополян стане тепло?

Коли в домівках тернополян стане тепло?

опаленняОпалювальний сезон у Тернополі через значне зниження температури розпочнеться раніше. Розпорядження про його початок підписав міський голова сьомого жовтня. Тепло у помешкання тернополян та заклади соціальної сфери подаватимуть вже із 9 жовтня.

Для того, щоб запустити систему опалення в місті, необхідно три доби. Тому у міській раді вирішили не чекати до початку наступного тижня, а розпочати опалювальний сезон із п’ятниці. Це також дасть можливість відрегулювати роботу систем опалювання.

«З початком опалювального сезону виникають різні проблеми у квартирах городян, – каже Владислав Стемковський, заступник міського голови. – Є проблеми із квартирами, в яких самостійно переобладнали систему централізованого опалення, поставили на труби шайби та інше. Іноді немає доступу до квартир на верхніх поверхах, де у трубах зібралося повітря. Тому й не чекаємо до понеділка, люди на вихідні будуть вдома, буде можливість спустити повітря із системи опалення, вирішити проблеми із протіканням труб тощо.».

У зв’язку із початком опалювального сезону на ці вихідні відповідні служби та ЖЕКи працюватимуть. Про проблеми, які виникатимуть у квартирах з початком подачі тепла, тернополяни можуть звертатися в ЖЕК або на лінію міської ради «15-80». Владислав Стемковський зазначив, що з цього опалювального сезону аварійні ситуації, пов’язані із постачанням тепла і гарячої води мають вирішувати не працівники «Тернопільміськтеплокомуненерго», а балансоутримувачі будинків. Тепер комунальне підприємство відповідає за подачу гарячої води і тепла тільки до входу у будинок, а за внутрішньо-будинкові мережі несе відповідальність підприємство, яке обслуговує дім.