Головна Новини Хто стане головним міліціонером Тернопільщини?

Хто стане головним міліціонером Тернопільщини?

МВСВ Тернополі громада, Автомайдан та співробітники органів внутрішніх справ на спільній нараді визначили імовірних кандидатів  на керівника  Головного Управління міністерства внутрішніх справ у Тернопільській області.

Правоохоронці написали звернення до Міністра Внутрішніх справ, де рекомендували на посаду очільника обласної міліції чотири кандидатури. Ними стали: перший заступник начальника, начальник слідчого управління Гіль Валерій Борисович, заступник начальника управління, начальник кримінальної міліції Левицький Василь Васильович , заступник начальника міліції, начальник громадської безпеки Облещук Василь Корнійович та полковник міліції Крайник Василь Іванович.

Однак, із «рекомендованих» кандидатур за даними наших джерел свою кандидатуру на заміщення вакантної посади подав лише В. Облещук. Разом з тим, претендують на посади Максімов В., Матрифайло А.

Нагадаємо, що МВС оголосив відбір кандидатів на заміщення вакантних посад начальників ГУМВС, УМВС України в Київській, Львівській, Волинській та Тернопільській областях.

Кваліфікаційні вимоги:

·  наявність повної вищої освіти;

·  вільне володіння державною мовою та бажано іноземною мовою;

·  навички аналітичної роботи, роботи з документами, знання основ діловодства;

·   знання основних міжнародних та вітчизняних нормативно-правових документів у правоохоронній сфері;

·  досвід роботи на керівних посадах у правоохоронних органах не менше чотирьох років.

Не можуть бути обраними або призначеними на вище зазначені посади особи, які:

·  визнані у встановленому порядку недієздатними;

·  мають судимість, що є несумісною із зайняттям посади;

·  у разі прийняття на службу будуть безпосередньо підпорядковані або підлеглі особам, які є їх близькими родичами чи свояками;

·  не відповідають кваліфікаційним вимогам.

До комісії по відбору подаються такі документи:

·  копії документів про освіту, засвідчені нотаріально чи в іншому встановленому законодавством порядку;

·   копії першої та другої сторінки паспорта, засвідчені нотаріально чи в іншому встановленому законодавством порядку;

·   документи та матеріали, які підтверджують досвід роботи кандидата у правоохоронних органах.

Кандидати можуть подавати додаткову інформацію стосовно своєї освіти, досвіду роботи, професійного рівня і репутації (копії документів про підвищення кваліфікації, присвоєння наукового ступеня або вченого звання, характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо).

 Сама процедура згідно домовленостей, проходити  має так:

1. МВС збирає кандидатури. У тому числі їх можуть пропонувати громадські організації.
2. Кадрова комісія МВС, куди включені правозахисник Євген Захаров, журналіст Юрій Бутусов та Єгор Соболєв (Люстраційний комітет), перевіряє цих кандидатів. МВС та його департамент внутрішньої безпеки – на відповідність професійним критеріям, які затверджені міністром, ми з колегами – на непричетність до корупції і порушень прав людини. Для цього пропонуємо журналістам-розслідувальникам створити власну групу незалежної перевірки.
3. Перелік кандидатів, що пройшли такий відбір, оприлюднюється. Одночасно ми пропонуємо їх презентацію активу області, у тому числі авторитетним ГО, меру, керівництву держадміністрацій. Так, щоб кандидати представили своє бачення, як зробити регіон безпечнішим, як реанімувати міліцію, як забезпечити громадській контроль за її діяльністю.
4. Після цього кадрова комісія МВС приймає рішення. Туди входять заступники міністра і керівники департаментів. Єгор Соболєв з Євгеном та Юрієм місія – проконтролювати чистоту процедури.

 Тож, якщо брати, критерії висунуті Авковим і Соболєвим стає сумнівною можливіть призначення когось з трьох вищеназваних кандидатів, однак все може піти не по плану…