Головна Новини Хто кому “кум” в прокуратурі Тернополя

Хто кому “кум” в прокуратурі Тернополя

Місцеві активісти з Громадської Люстраційної Ради Тернопільщини вважають, що відома своїми перемогами у судових тяганинах адвокат Ірина Сідорова не такий вже і талановитий юрист. Своїм успіхам вона повинна завдячувати не досконалому володінню тонкощів права, а високій посаді та становищу свого чоловіка – прокурора Віталія Сідорова.

Зокрема, активісти наводять приклад, коли пані Сідорова разом зі своєю клієнткою, хотіли “віджати” землю в інваліда.

“10 березня 2016р. в Апеляційному суді Тернопільської області відбулось чергове слухання у справі за позовом Пизи Н.П. до Кременецької міської ради.
Нагадаємо дружина одіозного прокурора м.Тернополя Віталія Сідорова разом із своєю помічницею Пизою Н.П. намагались в будь-який спосіб віджати (інакшого слова не підбереш) в інваліда по зору Сімори Л.І. земельну ділянку площею 35 сотих в Кременці. Кременецька міська рада відмовила заявникам, керуючись законодавством та здоровим глуздом, після чого І.Сідорова подала позов до Кременецького районного суду. Після розгляду справи по суті, суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову. Після чого Сідорова І. подала апеляцію.
Втручання нашої громадської організації та ряду інших громадських організацій Тернопільщини дозволило привернути увагу до цієї справи, чим завадили пані Сідоровій “по-бистрому” вирішити цю справу в Тернопільському Апеляційному суді, використовуючи своє одіозне прізвище, а також вплив свого чоловіка.
Отже, у справі були заслухані обидві сторони, і колегія суддів винесла Ухвалу про те, щоб залишити Рішення суду першої інстанції у силі та відмовити пані Пизі Н.П. та її захиснику Сідоровій І.А. (!!) у задоволенні позову” – повідомили в Люстраційній Раді.

sidorov

Завдяки принциповій позиції громадських активістів вдалося відстояти інтерес інваліда та не допустити щоб суддя пішов на поводу у “впливової” адвокатші.

Доречі, останнім часом почастішали випадки зловживань зі сторони адвокатів, про що наголошує прокурор Тернопільської області Олександр Мартинюк.

“У Тернопільській області останнім часом почастішали випади, коли адвокати з метою отримання неправомірної вигоди вводять громадян в оману та схиляють до надання грошових коштів нібито для передачі працівникам органів прокуратури області для вирішення тих чи інших питань”.