Головна Новини Хоптян шукає альтернативу газу

Хоптян шукає альтернативу газу

Хоптян Валентин

Хоптян ВалентинГолова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян відзначив, що сьогодні варто переходити на альтернативні види палива.

«Звичайно, газове питання – це загальнодержавна проблема і сьогодні поставлено завдання шукати альтернативні види палива, – зауважив Валентин Хоптян. – Цього року буде збільшено видобуток вугілля і деякі електростанції переведуть на даний вид палива».

В області проведено роботи щодо заміни застарілого котельного обладнання на об’єктах бюджетної сфери та комунальної теплоенергетики на високоефективне енергозберігаюче обладнання з використанням місцевих видів палива. Започатковано створення нових виробництв з виготовлення альтернативних видів палива (паливні брикети, пеллети).

«Виробництвом паливних брикетів та гранул з відходів деревини займаються підприємства у Заліщицькому та Бережанському районах, виробництвом паливних брикетів з пресованої соломи – ПП «Агопродсервіс – Біо» Козівського району, – зауважив Валентин Хоптян. – Організовано виробництво котельного обладнання, на якому використовуються альтернативні види палива».

Крім того, керівник області наголосив на виробництві біоетанолу.

«Сьогодні нам потрібно переходити на виробництво біоетанолу, це те, що ми розпочали на базі Хоростківського спиртзаводу, вже перші 203 тонни біопалива випущено, – сказав Валентин Хоптян. – Тому уже цього року не один, а мінімум 3-4 спиртзаводи повинні перейти на випуск біоетанолу».