Головна Новини Хмельниччанин «нагрів» руки на вугіллі для шкіл Борщівщини

Хмельниччанин «нагрів» руки на вугіллі для шкіл Борщівщини

гроші

гроші56 злочинів у сфері оподаткування викрито підрозділами податкової міліції ДПС у Тернопільській обл. впродовж 2012 р., з них завершено розслідування по 42 злочинах.

«Також із незаконного обігу вилучено майна на загальну суму 1,75 млн. грн., із них понад 577 тис. грн. – незаконно виготовлені алкогольні напої, 62 тис. грн. – тютюнові вироби та 134,5 тис. грн. – спирт. Протягом року на території Тернопільщини податковою міліцією було припинено діяльність 6 підпільних цехів з нелегального виробництва алкоголю та незаконного виробництва горілчаних виробів, – констатував перший заступник голови – начальник УПМ ДПС у Тернопільській обл. Ігор Сторожук. – Також завершено розслідування кримінальної справи стосовно організованого злочинного угрупування, яке надавало послуги по конвертації грошових коштів. У ході розслідування кримінальної справи відшкодовано 2 млн. грн., накладено арешт на майно загальною вартістю 18 млн. грн.».

Також працівниками підрозділу було порушено 8 кримінальних справ стосовно службових осіб СГД (суб’єктів господарської діяльності) – переможців тендерів, які постачали товарно-матеріальні цінності та виконували роботи за бюджетні кошти.

Показовою у цьому плані є виявлена та зруйнована схему розкрадання коштів, виділених із бюджету Борщівського району на закупівлю вугілля для шкіл. Переможець тендеру, підприємець із Хмельниччині, насправді постачав у навчальні заклади вугілля низької якості: воно ледь горіло, більше диміло і практично не давало тепла. Тим не менш, бізнес-структура привласнила понад 550 тис. грн. Крім того, встановлено факт легалізації керівником підприємства 240 тис. грн., отриманих злочинним шляхом.

Загалом протягом минулого року податківцями-міліціонерами викрито 56 злочинів у сфері оподаткування, з них завершено розслідування кримінальних справ по 42 злочинах. За результатами розгляду кримінальних справ, розслідування по яких завершено, відшкодовано 6,6 млн. грн., що становить 40,3% від суми встановлених збитків, накладено арешт на майно вартістю понад 33 млн. грн.

Олена Густенко («Номер один»)