Головна Новини Кайда пожалівся на ТВК

Кайда пожалівся на ТВК

Кайда

КайдаЩе у 2009 році ВО «Свобода» здобула найбільшу в Україні фракцію – 50 «свободівців» стали депутатами Тернопільської обласної ради. Але сьогодні лише 37 народних обранців мають право брати участь у роботі обласного парламенту. Решта – вже рік чекають, поки територіальна виборча комісія зареєструє їх депутатами. Навіть судові рішення і численні скарги у Центральну виборчу комісії не дають бажаних результатів, повідомляє ЗЗ
– Ми подали відповідні звернення у ЦВК, де більшість контролює влада, а ЦВК так само не вирішує і тягне час. І це не дивлячись на 13 рішень судів, які визнали бездіяльність територіальної виборчої комісії і зобов’язали вчинити дії, щоб зареєструвати депутатів. У мене виникає питання, чи на прикладі Тернопільської області не планується або не моделюється сценарій майбутніх виборів до Верховної ради. Коли ЦВК ухвалить рішення, щоб деякі фракції, які подолали 5% бар’єр, не пропускати до парламенту, – припускає голова облради Олексій Кайда.
Нагадаємо, що за рік після місцевих виборів мандати депутатів Тернопільської обласної ради отримало лише троє осіб – по одному представнику від Партії регіонів, «Свободи» і УНП.