Головна Новини Кайда і Лило приглянули, як можна заробити на довгобудах

Кайда і Лило приглянули, як можна заробити на довгобудах

Олексій Кайда ознайомився із ситуацією на тернопільських довгобудах – двох найпроблемніших об’єктах соціального призначення. Це будівля Тернопільської обласної бібліотеки та обласного архіву.

«Ця проблема не тільки Тернопільщини, а й усієї України – у нашій державі, на жаль, не визначені пріоритетні об’єкти соціально-економічної, культурної, спортивної сфери, що потребують першочергового фінансування. Це не дає можливості завершити будівництво ані бібліотеки, ані обласного архіву. Адже зараз бюджет розподіляється несправедливо, – зазначив Олексій Кайда. – Приміром, у 2012 році з державного бюджету на об’єкти соціально-економічного, культурного та спортивного призначення загалом в Україні було виділено близько двох мільярдів гривень, на Тернопільщину не потрапило ані копійки. При формуванні держбюджету на 2013 рік будемо акцентувати увагу на цих питаннях».

На завершення робіт у приміщенні обласного архіву потрібно – 18 мільйонів гривень, на обласну бібліотеку – 35 мільйонів.

Голова обласної ради також наголосив на тому, що на часі стоїть питання перегляду функціонального навантаження, зокрема, обласної бібліотеки. «Треба ставити питання – чи зможе обласний бюджет оплачувати, приміром, опалення та обслуговування такого великого приміщення, на яке, за попередніми підрахунками, йтиме понад півмільйона гривень в рік? Переконаний, що це приміщення може виконувати багато більше функцій, необхідних місту та області. Приміром, стати бібліотечно-культурним центром із виставковими залами тощо», – додав Олексій Кайда.

Генеральний директор ТОВ «Тернопільбуд» Василь Лило зазначив, що архів на сьогодні має величезну будівельну готовність. «Зараз на об’єкті проведено благоустрій, встановлено огорожу, зроблено фасад будівлі. Чимало виконано і в частині внутрішньо-будівельних робіт. Значний обсяг робіт уже виконано, тому на завершення об’єкта при умові своєчасного фінансування потрібно близько двох місяців інтенсивної роботи будівельників», – переконаний В.Лило.