Головна Новини Тимошенко з політичної мучениці зроблять Нобелівським лауреатом?

Тимошенко з політичної мучениці зроблять Нобелівським лауреатом?

Тимошенко

Тимошенко“БЮТ-Батьківщина” висуває Юлію Тимошенко кандидатом на присудження Нобелівську премію миру. Про це повідомила народний депутат, глава комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська, передає “Інтерфакс-Україну”.
У поширеному в четвер повідомленні прес-служби депутата, Королівська підкреслила важливість того, щоб “весь світ позначив свою позицію щодо знущань над невинним людиною”.
“Юлія Тимошенко – символ демократії в Україні. І я вважаю, що Нобелівський комітет і країни Європи допоможуть переломити нинішню ситуацію. Дуже важливо, щоб української влади весь світ позначив завдання № 1 – звільнення несправедливо засудженої людини, над яким, до того ж, сьогодні продовжують знущатися “, – цитує слова Н. Королевської її прес-служба.
“Заслуга Юлії Тимошенко – в тій активної політичної позиції, яку вона зайняла. Вона пройшла Майдан, запустила демократичні процеси в країні, опинилася за гратами як лідер опозиції. Все це робить її гідною Нобелівської премії світу “, – сказала Н. Королевська.
Вона також додала, що документи вже підготовлені і направлені до Нобелівський комітет.
“Ми провели необхідні переговори, відправили звернення до комітету. Процедура присудження цієї премії дуже складна, але ми готові її пройти “, – підкреслила народний депутат.
Нобелівська премія миру – нагорода за досягнення в галузі зміцнення миру, щорічно присуджується Нобелівським комітетом в Осло.
Останні дві Нобелівські премії миру були вручені китайському опозиціонеру Лю Саобо, який перебував на той момент за гратами, і президенту США Бараку Обамі, який удостоївся премії менш ніж через рік після початку свого правління.