Головна Новини Ігор Вадинець повернувся на роботу

Ігор Вадинець повернувся на роботу

Впійманий на великому хабарі головний лікар Тернопільської районної лікарні Ігор Вардинець повернувся на робоче місце.

Про його перший день на роботі повідомили громадські активісти, пише “20 хвилин“.

Підтвердив інформацію від активістів і сам пан Вардинець.

– Я й не покидав роботу. Я був тимчасово хворий, а відтак і відсутній – каже Ігор Вардинець. – Чи працюватиму далі, залежатиме від стану здоров’я. На сьогодні так обставини склались, що, окрім моїх проблем із здоров’ям, з’явилось чимало робочих проблем у закладі, які треба вирішувати. Адже мене довгий час не було.

Що ж наразі із кримінальним провадженням, то пан Вардинець порадив поцікавитись у правоохоронців. Мовляв, це у них треба питати про хід справи. З його сторони справою займаються адвокати. Повернення ж на роботу пана Вардинця правоохоронці пов’язують з тим, що головний лікар уже використав усі можливі лікарняні та відпустки. Відтак це і змусило, вочевидь, повернутись його на роботу.

– Кримінальне провадження було зупинене у зв’язку із важкою хворобою підозрюваного, – каже керівник сектору комунікацій ГУ національної поліції в Тернопільській області Сергій Крета. – Якщо ж він вийшов на роботу, то, відповідно, справа буде поновлена, і відновлять слідчі дії.

У прес-службі обласної прокуратури щодо справи пана Вардинця відповіли наступне:

– Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно головного лікаря одного з медичних закладів області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди). На даний час у кримінальному провадженні проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, навесні 2015 року правоохоронці повідомили, що задокументували факт отримання неправомірної вигоди у сумі 200 тисяч гривень головним лікарем одного із лікувальних закладів. Таку суму лікар вимагав у приватного підприємця за продовження оренди аптечного приміщення на території лікувальної установи площею 150 квадратних метрів. Невдовзі у ЗМІ випливли і дані затриманого. Сам же пан Вардинець вважає, що правоохоронці влаштували йому провокацію, а справа замовлена. Мовляв, правоохоронці використали цивільний конфлікт між ним та між підприємцем, який був винен йому гроші.

За неофіційною інформацією справу Ігора Вардинця після приїзду детективів НАБУ закрили.