Головна Новини Ігор Білоус пластун-інвестбанкір – ліквідатор Міндоходів

Ігор Білоус пластун-інвестбанкір – ліквідатор Міндоходів

Ігор Білоус народився в 1978 році в Тернополі. Закінчив загальноосвітню школу №2. Вихованець “Пласту”. Після трьох років навчання у Тернопільському національному економічному університеті (колись – ТАНГ) перевівся у Київський національний економічний університет, який закінчив із відзнакою. Має ступінь з міжнародних фінансів Нортумбрійського університету (Ньюкасл, Велика Британія). Одружений, батько двох доньок.

37813_image_infografica

Після затвердження парламентом складу Кабміну Арсенія Яценюка крісло головного податківця України залишалося вакантним. Інтрига зберігалася протягом двох тижнів . 28 лютого Верховна Рада проголосувала за ліквідацію Міністерства доходів і зборів . У зв’язку з цим Податкова повинна знову стати самостійним відомством і , можливо , в перспективі ввійти в структуру Мінфіну.

Коли члени новопризначеного уряду вже освоювалися в своїх кріслах , в ЗМІ з’явилася інформація про переговори з представниками бізнесу , зокрема – фахівцями провідних аудиторських фірм , про можливе їх призначення на пост голови податкової . Однак , бізнесмени , за інформацією учасників переговорів , здебільшого відмовилися від подібних пропозицій через відсутність гарантій безпеки і невисокого рівня оплати праці .

У підсумку , кандидат на відповідальну посаду був знайдений не в середовищі провідних фахівців з оподаткування , а в колі інвестбанкірів . Головним податківцем України став колишній співдиректор інвесткомпанії Ренесанс Капітал Ігор Білоус , який спеціалізується на розміщенні облігацій , проведенні IPO і угодах злиття і поглинання.

http://finance.liga.net/