Головна Новини Євро-2012 має неофіційний народний гімн

Євро-2012 має неофіційний народний гімн

Євро-2012

Євро-201215 березня в залі чемпіонів на НСК «Олімпійський» представили неофіційний гімн Євро-2012. Переможцем конкурсу «Єврохіт – пісня для країни, гордість для історії!» став 27-річний Дмитро Голуб з Житомира з піснею «Вболівай». Як розповів сам автор під час презентації, він співає в молодій групі «Укроп», слова і музику хіта написав сам. Журналістам продемонстрували прем’єрне виконання неофіційного гімну Євро-2012. 

У презентації взяли участь композитор, народний артист Росії, народний артист України Ігор Крутой, генеральний директор каналів М1 та М2 Валентин Коваль, радіофахівець Сергій Кузін, музикант гурту ТНМК, письменник Олександр Сидоренко (Фоззі), директор благодійного Фонду «Фонд Бориса Колеснікова» Марина Деденко.
Як повідомили організатори, на конкурс надійшло 10 487 заявок, але до участі було допущено лише 4800 пісень, оформлених згідно правил змагання. До фіналу дійшли 16 пісень-лідерів, серед якої авторитетне журі обрало найкращу.

Нагадаємо, 14 грудня 2011 року радіостанція «Хіт ФМ», музичний телеканал М1 за підтримки Благодійного Фонду «Фонд Бориса Колеснікова» оголосили про започаткування масштабної всеукраїнської творчої акції «Єврохіт – пісня для країни, гордість для історії», яка приурочена до чемпіонату Європи з футболу «Євро 2012».

Завдяки цій ініціативі вперше у кожної творчої особистості України з’явилася унікальна можливість увійти до історії, ставши автором народного єврохіта – неофіційного гімну «Євро 2012». Окрім всенародного визнання та європейської слави, автори гімну отримають ще й грошову премію від Фонду Бориса Колеснікова – 25 тис. у.о. за слова та 25 тис. у.о. за музику. Також Фондом буде надано 100 тис. у.о. для створення якісного відео-кліпу на пісню, яка переможе у конкурсі. Таким чином, загальний бюджет благодійної акції складає 150 тис. у.о. або 1 млн. 200 тис. грн.

За правилами акції «Єврохіт – пісня для країни, гордість для історії», у конкурсі міг взяти участь будь-який громадянин України, який дотримався офіційних правил проекту та виклав свою версію твору на офіційному сайті проекту www.eurohit.com.ua.

Прем’єру нового єврохіта заплановано на початок квітня 2012 року в ефірах радіостанції «Хіт ФМ» та телеканалу М1. До зйомки відео на неофіційний гімн «Євро 2012», кошти на створення якого будуть виділені Фондом Бориса Колеснікова, буде залучено одного з найавторитетніших кліпмейкерів.
Новий єврохіт отримає широку медіа-підтримку: 300 ротацій в ефірі М1, 300 ротацій в ефірі М2 та 300 ротацій на «Хіт ФМ».
Фото з презентації неофіційного гімну Євро-2012 дивіться у галереї.