Головна Новини «Єдиний вихід із ситуації, що склалася, – повне перезавантаження влади», – переконаний...

«Єдиний вихід із ситуації, що склалася, – повне перезавантаження влади», – переконаний Василь Хомінець

imageНинішня влада, застосувавши силу, перейшла рубікон. Є таке поняття – точка неповернення, тобто зроблено крок, після якого повернутися назад неможливо. Саме у ніч на суботу 30 листопада – жорстоке, по-звірячому, побиття беркутом мирних мітингуючих студентів стало такою точкою неповернення для цієї влади. Ні громадянське суспільство, яке визріло і змужніло у випробуваннях, ні світове співтовариство нинішньому уряду, нинішньому президенту, чи парламенту не простять, не забудуть ганебного застосування сили проти беззбройної молоді. Керівництво країни, віддавши наказ про силовий розгін Майдану, повністю втратило легітимність.

​Нинішній громадський спротив має призвести  до зміни режиму, а відтак до здобуття країною реальної  незалежності, а громадянами розширення власних прав. Люди вийшли проти корумпованої владної верхівки, проти злиття, що відбулось в Україні, криміналу із владою, проти продажних судів та міліцейського свавілля. Учасники Євромайданунамагаються подолати існуючу наймаштабнішу несправедливість.

​Вважаю, що правоохоронні органи мають бути вірними присязі та Закону. Силибезпеки повинні пам’ятати, що вони присягали на вірність не правителю, а Конституції та народу України, а ще – 41 статтю головного закону України, в якій наголошується на кримінальній відповідальності за виконання злочинного наказу. Та найголовніше –  все, що оточує у повсякденному житті солдата внутрішніх військ, оплачене саме за гроші доброчесних платників податків. Тих самих, кого вони так по-звірячому били на Майдані.

​Тож наголошую: зміна влади через мирне волевиявлення громадян неминуча. Тобто -відставка усіх нинішніх керманичів, а далі – створення на перших порах технічного уряду.Але такого, котрий  буде здатен провести чесні, без фальсифікацій, продажу голосів, використання будь-яких маніпулятвних технологій виборів із найширшим залученням європейських спостерігачів. Така зміна влади і самої системи влади в країні конче потрібназадля проведення ефективних реформ в рамках Угоди з ЄС і на основі дійсно європейських цінностей. А це, як усі розуміють, реально можливо після обрання нового Президента, нового парламенту і призначення нового Уряду – Уряду національної єдності. Звідси відповідні заяви і вимоги Майдану.

​Вірю, що події розвиватимуться саме таким шляхом як єдиноправильним. Інших сценаріїв просто не може бути, якщо ми хочемо жити в незалежній, суверенній, демократичній, заможній Україні.