Головна Новини Як у Тернополі присягали нові патрульні поліцейські

Як у Тернополі присягали нові патрульні поліцейські

Патрульні поліцейські Тернополя приступили до виконання службових обов’язків 12 березня. Цього ж дня вони урочисто присягнули служити українському народові та громаді міста. Святкова церемонія відбулася на головній площі міста. Привітати поліцейських прийшло багато рідних, друзів, знайомих. Вітали їх і високі гості: Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе, начальник департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков, радник міністра внутрішніх справ України Михайло Апостол, місцеві керівники.

«Вже сьогодні ввечері співробітники патрульної поліції вийдуть на вулиці Тернополя, – зазначив начальник департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков. – Із 209 поліцейських у Тернополі – 26 відсотків – дівчата. 24 хлопця із числа поліцейських виконували задачі у зоні проведення АТО. Особливо хочеться відзначити Алтуніна Євгена. У 2014 році у складі ЗСУ він виконував завдання в зоні АТО на посаді військового медика. Під час боїв під Дебальцево потрапив у полон і пробув у ньому 54 дні. Потім повернувся, не зламався, і тепер він у нашому строю.».

Євгена Алтуніна під час присяги від спілки бійців та волонтерів АТО «Сила України» нагородили орденом «Честь і слава».

Численні вітання, квіти, подарунки отримували поліцейські, особливо жінки, після урочистої церемонії. Вітали їх батьки, чоловіки, друзі, знайомі. Багато людей з радістю фотографувалися з новими поліцейськими.