Головна Новини Як тернопільський прокурор буде “линяти” від люстрації

Як тернопільський прокурор буде “линяти” від люстрації

DTP1В той час, як люстраційні процеси висять над головами прокурорів, як “домоклів меч”, деякі з них вже навіть придумали схему, як обійти цю саму люстрацію, зокрема військовий прокурор Тернопільського гарнізону  Руслан Куляш.

Справа в тому, що в статті 1 Закону України «Про очищення влади» є один ну дуже чудовий пунктик під номером 7. Так от, «фартова сімка» робить виняток для чиновників, що потрапляють під люстрацію, у разі, якщо вони будуть «визнані учасниками бойових дій під час проведення АТО на сході України в установленому законодавством порядку».

Не секрет, що чи не основними претендентами на люстрацію в Україні є прокурори. Потенційно. Та ну її до біса, таку потенційність, вирушимо краще на фронт за індульгенціями – подумали прокурори. Причому законників, спраглих «спокутувати кров’ю» свої минулі й нинішні гріхи, виявилося зовсім не мало. Здавалося, весь цвіт прокурорської братії набився в автобус, який і попрямував прямо в зону АТО. І все б добре, але до околиць бунтівного Донецька ніхто з них так і не доїхав. Ні, ні, не лякайтеся. Нікого з наших героїв не підстрелили злісні терористи, їх бойовий автобус не підірвався на міні і не став мішенню для гранатомета. Просто прокурори зупинилися в мирному Краматорську. І то правда, не їхати ж справді на війну, озброївшись лише кульковими ручками та блокнотами!

heroiato4

Як виявилось, прокурори просто не знайшли кращого місця для проведення науково-практичного семінару, ніж Краматорськ – місто, де розташовується штаб АТО. Може, генпрокурор Ярема, який підписав план семінару, прикинув, що фон у вигляді гуркоту далеких канонад посприяє налаштуванню його підлеглих на бойовий лад. Війна в країні як-не-як! Нехай і не оголошена. Так чи інакше, але його підлеглі настільки перейнялися духом патріотизму, що по закінченні занять просто не могли не оформитися в штабі військових, як «знаходилися в зоні АТО 2-3 жовтня». А звідти вже, як стверджують злі язики, обізнані в таїнствах законотворчості, і до отримання учасника бойових дій не далеко.

У вигляді втішного призу тим із них, кого все-таки не мине люстраційна чаша, дістануться бонуси у вигляді пільг та привілеїв, покладених в нашій країні учасникам бойових дій. Адже бійців АТО до них уже прирівняли.

Навіть не сумніваюся в тому, що у наших законників усе вийде. Адже це саме на прокуратуру покладено відповідальне завдання карати чи милувати винних у всіляких маніпуляціях зі статусом учасника бойових дій. Правда, що стосується власне покарань – ніхто і ніде про них поки не чув. Між тим, Міністр соціальної політики Людмила Денисова браво відрапортувала, що через півроку ведення АТО учасника бойових дій отримали аж понад 800 бійців.

А у список 52 прокурорів, які набиваються в число воїнів-патріотів, потрапив донедавна військовий прокурор Західного регіону України, одіозний Павло Богуцький, а також військовий прокурор Тернопільського гарнізону Руслан Куляш.

Артем Фурманюк, PRO-TEST