Головна Новини Як можна рятувати життя людей думаючи про зарплату?

Як можна рятувати життя людей думаючи про зарплату?

Працівники рятувально-водолазної служби Тернопілля – вже три місяці не отримують зарплат. Відтак 70 сімей нашого краю не мають навіть найнеобхідніших коштів на прожиття – пише “20 хвилин”
Із обіцяного обсягу фінансування 1 млн 970 тис. грн служба у 2012-му отримала лише 935 тисяч. Додали 25 тисяч райони Тернопілля і обласний центр. На друге півріччя на потреби служби не виділили ані копійки.

– Людей довели до відчаю, – каже 2 жовтня начальник рятувально-водолазної служби Тернопільщини Василь Козак. – Тому ми й прийшли на сесію облради, бо нам при внесенні змін до бюджету обіцяли дати гроші хоча б для виплати зарплат за липень-серпень. А серед 70-ти людей, які працюють в моєму підпорядкуванні є навіть багатодітні.
Оскільки сесію облради зірвали, таке важливе для цих людей питання не розглянули. Отже, обіцяних 560 тисяч найближчим часом рятувальникам не надійдуть. Наразі люди погрожують подати скаргу в обласну прокуратуру – за фактор невиплати їм зарплат.
– Поки що я стримую людей від такого кроку, – розповідає пан Козак. – Сам не подаю такої заяви, бо стану крайнім. Як тільки я починаю писати листи і просити гроші, до мене відразу приходять із перевіркою… Але далі мовчати не можна, бо люди почали звільнятися.
Зарплати у працівників рятувально-водолазної служби 1000-1200 грн. Жодних надбавок у сезон людям давно не виплачують. До того ж, на оновлення оснащення та інші потреби ця структура не отримувала гроші вже кілька років. Люди підозрюють, що службу спеціально хочуть довести до краху, аби розформувати.

До речі, нам стало відомо, що також впродовж трьох місяців не отримує зарплат і колектив, як працює над створенням “Тернопільського Енциклопедичного словника”. Як повідомив голова облради Олексій Кайда, обласні управління освіти і охорони здоров’я мають гроші на зарплати бюджетникам лише до кінця жовтня. Отже, після виборів до парламенту можуть виникнути проблеми із виплатою зарплат учителям, лікарям, працівникам культури, соціальним працівникам тощо.