Головна Новини Гроші в наших корупціонерів є – Геннадій Мовчан

Гроші в наших корупціонерів є – Геннадій Мовчан

DSC_0779Про стан протидії корупції в області 22 листопада 2013 року йшлося на брифінгу прокурора Тернопільської області Геннадія Мовчана.

 Як зазначив Геннадій Мовчан «Протидія корупції є пріоритетним напрямом діяльності усіх правоохоронних органів, а також залишається актуальною проблемою для суспільства та держави загалом. Подолати корупцію неможливо, її потрібно лише викорінити  і для цього зусилль правоохоронців не достатньо».

 На брифінгу озвучено конкретні результати проведеної роботи у зазначеній сфері.

Правоохоронцями до суду скеровано 50 обвинувальних актів щодо 66 злочинів, до кримінальної відповідальності притягнуто 54 особи. Третина злочинів – за фактами одержання неправомірної вигоди (хабарів).

Щодо категорії службовців, які вдалися до корупційних кримінальних правопорушень, то найбільше їх вчинено посадовими особами органів місцевого самоврядування 5-7 категорій (14), службовцями контролюючих структур – 12.

Окрім того, за вчинення корупційних злочинів притягнуто до відповідальності 9 працівників правоохоронних органів, з яких: 4 – працівники міліції, 4 – податківці та 1 – працівник митної служби.

«По вісіх 11 особах була внесена застава від 30 до 300 тисяч гривень. І всі 11 її сплатили і всі були звільнені з-під варти. По цих 11 кримінальних провадженнях була внесена сума застави 1 мільйон 550тисяч гривень. Тобто гроші в наших корупціонерів є» – сказав Генадій Мовчан.

 Правоохоронними органами області до суду скеровано 59 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення. До відповідальності притягнуто 50 осіб, серед яких: 9 державних службовців, з яких два – 3-4 категорії; 7 керівників органів місцевого самоврядування 4 категорії.

«До прикладу, притягнуто до адміністративної відповідальності міського голову міста Збаража, який не повідомив у встановленому законом порядку сесію міської ради про наявність конфлікту інтересів, а саме про факт укладення договору на перевезення пасажирів зі своїм сином. За вчинення корупційного правопорушення посадовця звільнено із займаної посади» – зазначив Геннадій Мовчан.

 На сьогодні в області за вчинення корупційних правопорушень із займаних посад звільнено 25 посадовців. Припинено повноваження 16 депутатів місцевих рад.

 Не обійшлося без вчинення адміністративних корупційних діянь правоохоронцями.