Головна Новини Гроші які збирають волонтери у скриньки йдуть на фінансування сепаратизму?

Гроші які збирають волонтери у скриньки йдуть на фінансування сепаратизму?

6c8cd67f981537abef83606f79c03286Тернополяни не одноразово зверталися до міліціонерів зі скаргами на волонтерів, які  заполонили вулиці обласного центра.

Здавалося б, добровольці, жертвуючи власним часом, безоплатно допомагають хто – хворим дітям, хто – учасникам АТО. Одначе городяни нарікають: молоді люди зі скриньками проходу не дають, порушують правила дорожнього руху, і, не рідко, не можуть пред’явити жодних документів, які б давали право на заняття подібною діяльністю.

Так звані «благодійники», які збирають кошти у скриньки на вулицях Івано-Франківська виявляється передають їх не пораненим військовим, невідомо кому, а то і взагалі фінансують сепаратистів.

«Засновник одного з таких фондів зараз перебуває в Криму. І ми маємо 100% інформацію, що він фінансує сепаратистів на Сході України. Ми будемо спільно з міліцією і громадськістю на це реагувати. І реагувати досить жорстко. Ми не дозволимо, щоб за кошти іванофранківців та мешканців Прикарпаття фінансувався сепаратизм», – зазначив координатор франківської Самооборони Юрій Лопянецький.

Він розповів, що нещодавно Самооборона здійснила візит до одного з таких фондів, який збирає кошти на українську армію та поранених бійців.

«Ці кошти пересилаються на якихось «Іванових, Петрових, Сідорових» у Сімферополь, Одесу, Кривий Ріг… Не зрозуміло куди, не зрозуміло, на які карточки і т.д.», – розповів Юрій Лопянецький.

Наразі Громадська рада при УМВС в області та місцева Самооборона думають над тим, як спільно з правоохоронними органами та відповідними організаціями, припинити діяльність шахраїв на території Прикарпаття.

Не виключено, що гроші зібрані в тернополян також ідуть невідомо кому, а ще гірше на фінансування сепаратистів.