Головна Новини Гарячі Сьогодні компанія Apple закриє свої магазини

Сьогодні компанія Apple закриє свої магазини

У середу, 19 жовтня, компанія Apple щонайменше на годину закриє деякі зі своїх магазинів, щоб провести для співробітників траурну церемонію прощання з генеральним директором Стівом Джобсом, повідомляє The Wall Street Journal.

За даними видання, співробітники Apple були проінформовані, що торгові точки будуть закриті на час проведення церемонії в штаб-квартирі компанії в Купертіно. Як очікується, церемонія триватиме кілька годин.

В Apple не повідомили співробітникам, чому робота магазинів буде зупинена. Досі компанія закривала свої магазини лише у випадку, якщо збиралася представити новий продукт обмеженій аудиторії. Скільки саме магазинів буде закрито для відвідування, не повідомляється.

Раніше в каплиці Стенфордського університету в штаті Каліфорнія відбулася закрита церемонія прощання з Джобсом. Точний час проведення панахиди не розголошувався, а вхід на захід здійснювався виключно за запрошеннями. Усього в списку гостей було кілька сотень людей, включаючи керівників найбільших компаній Кремнієвої долини.

Стів Джобс помер 5 жовтня, на 57-му році життя.

У 2003 році стало відомо, що йому був поставлений діагноз “рак підшлункової залози”. Хоча зазвичай це захворювання смертельне, у Джобса виявилася операбельна форма раку, і в 2004 році він переніс успішну операцію.

З січня 2011 року він перебував у безстроковій відпустці за станом здоров’я, а в серпні 2011 року заявив про те, що йде з посади генерального директора компанії Apple.