Головна Новини Гарячі Муц взявся за сміття

Муц взявся за сміття

Орест МуцНинішня влада, Президент України Віктор Янукович визначили пріоритети національних проектів, реалізація яких матиме визначний вплив на соціально-економічний розвиток країни, покращення якості життя громадян і підвищення рівня національної безпеки. Про це нагадав народний депутат України, представник парламентської фракції Партії регіонів Орест Муц, виступаючи з парламентської трибуни у п’ятницю, 21 жовтня.
Депутат звернув увагу на те, що до цих проектів входить і концепція «Чисте місто», яка має розв’язати проблему утилізації побутових відходів.
«Красномовним прикладом її актуальності є Тернопільщина, де більшість сміттєзвалищ знаходяться у незадовільному стані. Дві третини з них не відповідають елементарним вимогам екологічної безпеки. А із тридцяти одного сміттєвого полігона паспортизовані лише одинадцять», – додав з даного приводу парламентарій. Повідмляє прес-служба народного депутата України Ореста Муца.
Він також нагадав, що «в обласному центрі вказаної західноукраїнської області колишня помаранчева влада загнала дану проблему в глухий кут. Адже саме за попередньої влади з Тернополя перестали вивозити сміття, створивши реальну загрозу епідемії інфекційних захворювань».
«Не вирішила цю проблему і нинішня місцева влада, представлена далекими від патріотизму праворадикалами. Більше того, окремі місцеві посадовці, вирішили нажитись на проблемі, й не рахуючись з думкою простих селян, перетворити на смітник земельну ділянку поблизу села Ванжулів Лановецького району, що у Тернопільській області. Псевдопатріотів не зупиняє навіть те, що ця земля за жодними параметрами не може використовуватися під складування побутових відходів. До того ж через вищевказану земельну ділянку проходять природні водотоки, а поруч знаходиться артезіанська свердловина», – розповів народний депутат, цитуючи звернення селян та їхнє прохання перешкодити облаштуванню незаконного сміттєзвалища.
«Ніхто не має права зазіхати на безпеку та здоров’я людей. Воля сільської громади має бути законом для чиновників. Тож звертаюся до прокурора області, начальника екологічної інспекції, голови облдержадміністрації щодо взяття на контроль ситуації, що виникла у селі Ванжулів Лановецького району Тернопільської області. Також звертаюся до Прем’єр-міністра України з проханням допомогти Тернополю, що свого часу був відомий як взірець благоустрою та чистоти, розв’язати проблему утилізації сміття, оскільки місцева праворадикальна влада на це неспроможна», – резюмував Орест Муц.