Головна Новини Голова антикорупційного бюро розповів кого взяли за “цікаві місця” його детективи

Голова антикорупційного бюро розповів кого взяли за “цікаві місця” його детективи

Фото Артема Слипачука 16.04.15 Церемония представления директора Национального антикоррупционного бюро Украины с участием президента Украины

Голова антикорупційного бюро Артем Ситник у інтерв’ю “Дзеркалу тижня” розповів  про подробиці спецоперації 25 лютого у Тернополі.

– Ми працюємо з тонкими корупційними схемами, й інколи, щоб вийти на чиновника високого рівня, треба розпочати розслідування з персоналії дрібнішої. Як приміром, у Тернопільській області, коли ми стартували з адвоката, потім затримали поліцейського, потім – заступника прокурора міста. Тобто йшли за ланцюжком.

У Тернополі підійшли люди, потисли руки детективам, сказали: “Дякуємо, що ви їх труснули”. Треба розуміти: Тернопільська прокуратура була недоторканною. Не завжди сума хабара — міра пролому, пробитого в стіні корупції. Найчастіше спочатку треба довести, що стіна пробивається. Особливо коли йдеться про “міжвидову” корупцію, яка поєднує, наприклад, прокуратуру і МВС. У цьому випадку задокументовано злочинні дії п’яти людей, включно з поліцейськими і прокурорами. Це була досить складна й нестандартна операція.