Головна Новини Філарет поклонився образу “ВСЕЦАРИЦІ” і благословив Чижмаря

Філарет поклонився образу “ВСЕЦАРИЦІ” і благословив Чижмаря

Вчора, 11 серпня відбувся візит Предстоятеля УПЦ КП Патріарха Київського та всієї Руси-України Філарета до Чорткова.
Патріарх Філарет, радо відгукнувся на запрошення настоятеля церкви Святої Покрови, митрофорного протоієрея о. Михаїла Левковича прибути із духовною місією до Чорткова, аби 11 серпня у Свято-покровському храмі відслужити св. Літургію, подарував чортківчанам надзвичайний та незабутній день. І вони щиро, із почуттям невимовної одухотвореності, зустрічали свого дорогого пастиря біля головних воріт храму хлібом-сіллю; діточки, на яких, здається, дивилася сама матір Божа, встеляли шлях Патріарха пахучим різноквіттям.
У цей величний день до Божого храму прийшли люди богобоязливі і набожні, спраглі завжди і повсякчас любові і молитви. Серця сотні мирян, хотіли почути Боже Слово із уст Патріарха, у серці якого -квітує любов і повага до усіх, хто живе за Божими законами: не заводить собі кумирів, земних ідолів, а прагнуть жити чесно, вірно служити своїй державі і своєму народу, здавалося, билися того дня в унісон, спалахували подячними молитвами до Пресвятої Богородиці.
Святу Літургію відправляли у співслужінні із чисельними священнослужителями п’ять єпископів.
Також відбулося благословення одного із кандидатів в депутати Юрія Чижмаря за “сприяння” якого, як повідомляють компетентні джерела відбувся візит. Нагадаємо, що в 2009 Філарет вручив церковну нагороду-орден голові Тернопільської облдержадміністрації Юрію Чижмарю.