Головна Новини Двох тернопільських студентів нагородив Азаров за те, що ризикували життям

Двох тернопільських студентів нагородив Азаров за те, що ризикували життям

114Прем’єр-міністр України та Голова ДСНС України нагородили лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року». У 2013 р. лауреатами конкурсу стали двоє тернополян.

Кульчицький Роман Володимирович (1994 р.н., Тернопілська область, студент) та Сов’як Віктор Петрович (1994 р.н., Тернопілська область, студент), які 26 червня зупинили вантажну фуру, у водія якої стався серцевий напад, унаслідок чого чоловік втратив свідомість та склалася загроза аварійної ситуації на автошляху. Хлопці на ходу заскочили до вантажівки та скерували її на узбіччя.
Серед номінантів акції оргкомітет ДСНС України обирає 10 найгероїчніших випадків і лауреатів. Нагородження відбувається до Дня рятівника. Учасниками акції можуть стати звичайні громадяни, будь-якого віку та професії.
Критерії для вибору лауреата: ризик для життя, безкорисливість (порятунок людей, які не є родичами чи близькими), кількість врятованих життів, складність ситуації.
У 2013 р. номінантами акції стали понад 40 осіб, які здійснили героїчний вчинок. Вони сміливі та мужні, кожен з цих людей переміг стихію, врятував чиєсь життя. Номінанти та лауреати сьогоднішньої акції не мають професійних навичок, але волею долі вони стали на шлях рятувальників.