Головна Новини Для Свободи судимі депутати не проблема

Для Свободи судимі депутати не проблема

Свобода

СвободаДепутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Анатолій Заваруєв, який раніше був судимий за пограбування, досі не склав мандат. Про це йдеться в розслідуванні журналістів 24 каналу. Повідомляє ZAXID.NET

Скандал виник у вересні цього року, коли з’ясувалось, що депутат Львівської обласної ради від партії «Свобода» Анатолій Заваруєв був судимий за пограбування. «Свободівець» пограбував продуктовий лоток. Інформацію підтвердили і в Буському районному суді, і колишні односельчани депутата.
«Аби приховати свою причетність до злочину, депутат замість батькового прізвища Габа взяв материне – Заваруєв. Під ним і потрапив до обласної ради від «Свободи». Керівництво всеукраїнського об’єднання визнає, що має в своїх лавах засудженого. Однак виправдовує це чоловічим характером депутата», – зазначають журналісти.
Водночас голова фракції ВО “Свобода” у Львівській міській раді Руслан Кошулинський сказав, що це нормально, коли “хлопець може постояти за себе”. «Я сам колишній спортсмен, закінчив львівський спортінтернат, знаю, що це таке вулиця», – додав “свободівець”.
Окрім цього, досі не спростували й інформації про заступника голови Львівської обласної ради Петра Колодія, якого звинуватили в тому, що він у 90-ті роки працював водієм у кримінального авторитета Ореста Завінського. Журналісти нагадують, що в 90-х Завінський очолював одну з найбільших на Заході України банд. Та Колодій каже, що в його трудовій книжці запису про роботу на боса львівської мафії немає.
«У мене є трудова книжка, в мене є трудовий стаж. У мене є всі докази, що жодним чином я не міг працювати водієм в кримінального авторитета», – наголосив Колодій.
На думку львівського політолога Ігоря Танчина, “Свобода” стала жертвою вибухового росту свого рейтингу. Відтак, у депутати потрапило багато випадкових людей.
Додамо, що «Комітет виборців України» оголосив результати експертного опитування. На запитання, «Які відомості про кандидатів мають обов’язково оприлюднювати до дня виборів?», 82% експертів відповіли, що це відомості про судимість, навіть якщо вона була в минулому.