Головна Новини Для інтернет-тролів створять підрозділ СБУ

Для інтернет-тролів створять підрозділ СБУ

Цензура

ЦензураПрезидент Віктор Янукович вніс на розгляд парламенту законопроект про зміни до деяких законів щодо структури та порядку обліку кадрів СБУ. Законопроект вже викликав суперечливі відгуки, пише “Сегодня”.
“Хто б пояснив, що таке контррозвідувальна захист у сфері інформбезпеки? Схоже на грубе, безцеремонне втручання в медійний простір, замах на свободу слова, прагнення взяти під ковпак кожну редакцію”, – дивується відомий правозахисник Едуард Багіров.
Джерело в СБУ повідомило, що мова йде не про новий підрозділ, а про переформатування вже існуючого:
«Про новий підрозділі мова не йде. У структурі спецслужби давно вже є таке. Зараз змінюється його формат і збільшується чисельність. Кіберзлочинність зростає. І ми нарощуємо м’язи”, – повідомило джерело.
Діяльність умовно нового підрозділу торкнеться в першу чергу інтернет-простору – будуть ретельніше фільтрувати коментарі на сайтах, записи в соцмережах і блогах. Цією роботою СБУ вже займається.
Нагадаємо, у Макіївці Донецької області порушено кримінальну справу проти студента, який виклав в соціальній мережі фото себе в голому вигляді. Сторінку студента-залізничника знайшли макіївські міліціонери, проводячи моніторинг соціальних мереж.
Раніше двох британців за заклики до погромів у Facebook засудили до 4 років ув’язнення (кожного).