Головна Новини Для чого громадська організація збрехала прокуратурі?

Для чого громадська організація збрехала прокуратурі?

сиротаПрокуратурою області завершено перевірку додержання прав вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації

В ході чергової комплексної перевірки з‘ясовано , що інформація активістів громадської організації «Молодіжний мистецький центр», опублікована у місцевих ЗМІ, щодо неналежного забезпечення вихованців установи одягом та засобами гігієни не підтвердилась.

Зокрема, спільно із спеціалістами органів державного контролю з’ясовано, що предметами першої необхідності, одягом, взуттям та харчуванням діти забезпечені. Фінансування на вказані цілі проводиться у повному обсязі та своєчасно.

Разом з тим, установою допущено кредиторську заборгованість на суму понад 6 тис. грн. за придбане кухонне обладнання, обслуговування автомобіля, заміну вивіски. За прокурорського втручання всю суму заборгованості повністю погашено.

Також встановлено, що в окремих випадках, неналежно ведуться особові справи вихованців установи: відсутні відомості про медичні огляди дітей, наявність у них майна тощо.

З метою усунення порушень та притягнення винних осіб до відповідальності прокуратурою області внесено відповідне подання.