Головна Новини Діти п’ють, курять і коляться, а ніхто за цим не слідкує

Діти п’ють, курять і коляться, а ніхто за цим не слідкує

діти

дітиОрганами прокуратури області проведено перевірки додержання органами державної виконавчої влади законодавства, спрямованого на протидію незаконному обігу наркотичних засобів та алкогольних речовин у молодіжному середовищі, у ході яких виявлено непоодинокі порушення.

Перевірки засвідчили, що місцеві органи виконавчої влади неналежно проводять державну політику щодо попередження залучення дітей до протиправної діяльності, розроблення і здійснення галузевих та регіональних програм у цій сфері.
Як наслідок, у області спостерігається ріст кількості випадків вчинення дітьми злочинів у стані сп’яніння більш як на 30%. Зросла чисельність неповнолітніх притягнутих до адміністративної відповідальності за розпиття спиртних напоїв та появу у громадських місцях у нетверезому стані.
Разом з тим, належним чином не здійснюється робота лікувально-профілактичних закладів області щодо раннього виявлення неповнолітніх, які вживають алкоголь та наркотики, проведення з ними попереджувальної роботи. У діяльності служб у справах дітей та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді продовжують мати місце порушення законодавства, спрямованого на попередження злочинів серед дітей, поширення у молодіжному середовищі шкідливих звичок.
Зокрема, встановлено, що в один з районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що неповнолітнього притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення насильства у сім’ї. Однак, посадовими особами районного центру соціальних служб не поставлено на соціальний супровід сім’ю підлітка, що в свою чергу створює умови для подальшої антисоціальної поведінки неповнолітнього.
Окрім того, прокурорськими перевірками встановлено, що посадовими особами служб у справах дітей Борщівського, Зборівського, Шумського, Лановецького, Кременецького та Підволочиського районів систематично допускаються порушення законодавства, у частині виявлення та обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
За результатами перевірок, прокуратурою області голові облдержадміністрації внесено подання щодо усунення порушень законодавства, спрямованого на попередження правопорушень, бездоглядності та шкідливих звичок серед дітей.