Головна Новини День Соборності і Свободи об’єднали

День Соборності і Свободи об’єднали

соборність

соборністьПрезидент України Віктор Янукович підписав Указ “Про відзначення в Україну деяких пам’ятних дат і професійних свят”. Згідно з цим указом 22 січня відзначатиметься як День соборності і свободи Україні, повідомляє liga.net

“Історичний момент і значимість Свободи і Соборності диктує необхідність посилення цих складових Незалежності у свідомості народу, в нашій традиції і в історії нашої Державності. Про це ж йдеться у численних зверненнях і пропозиціях, що надходять на ім’я Президента від громадян та громадських організацій. На підтримку цих пропозицій та з метою консолідації суспільства, зміцнення єдності народу та утвердження ідеалів свободи Глава держави своїм Указом визначено 22 січня Днем Соборності і Свободи Україна. Таким чином, це свято широко відзначатиметься у всій державі в наступному 2012 році “, – йдеться в повідомленні прес- служба глави держави.

“У кожному місті, селі та селищі Україні щорічно 22 січня будуть проводитися урочистості за участю керівників держави, народних депутатів, представників центральних і місцевих органів влади, релігійних організацій, дипломатичного корпусу, громадськості”, – наголошується в документі.