Головна Новини Дебошир при погонах бив битою сусідські авто

Дебошир при погонах бив битою сусідські авто

Власники пошкоджених іномарок повідомили поліцію і переконують: впізнали у своєму кривдникові колишнього правоохоронця. Той все заперечує. Справою займається поліція, але очільник тернопільських поліцейських стверджує: нікого не вигороджуватиме і результати перевірки оприлюднить.

Дві іномарки – «Рено» і «Шкода» зазнали пошкоджень. Про це пише “20 хвилин“.

Наразі власники звернулись до автомайстрів – ремонт, прогнозують ті, обійдеться приблизно у 100 доларів США.

Автовласники кажуть, що гроші невеликі і, якби все вирішили миром, жодних претензій до кривдника не мали б. Проте, людей обурило хамство з його боку. Окрім того, у чоловікові впізнали колишнього правоохоронця при високих пагонах – Валерія Дорохова. Він довший час очолював відділ внутрішньої безпеки обласного управління міліції. Тому власники битих автівок побоюються, що ремонт доведеться оплачувати самим, а чоловік, який побив їхні авто, вийде сухим із води, бо його прикриють «свої».

– Він дві машини побив, – повідомив редакцію власник «Шкоди» Ярослав Чайковський. – Був п’яний, їхав за кермом, вийшов з авто, витягнув биту і вдарив нею по двом машинам.

Власник однієї машини побачив все з вікна, хоча на дворі була майже ніч – час наближався до опівночі. Сталось це 19 березня на вул. Лепкого, 6. Чоловік каже, що вибіг на вулицю і побачив, що кривдник вже своїм авто заїжджає в гараж – живе по-сусідству.

– Я йому казав, почекайте поліцію, зараз приїде, – у відповідь почув лайку, – пригадує пан Ярослав. – Чоловік був нетверезим і це можуть підтвердити свідки.

На місце приїхали патрульні поліцейські, невдовзі вони викликали слідчо-оперативну групу. І власники битих авто, і свідки інциденту до другої ночі давали свідчення.

Ярослав Чайковський – колишній працівник міліції. У своєму кривдникові впізнав колишнього колегу, екс-керівника служби внутрішньої безпеки. Чи розслідуватиме хоч хтось цю справу – сумнівається.

– Не знаю, що поліція на місці робила, – каже Ярослав Чайковський. – Але як оформляли справу – не сподобалось. Свого часу працював в експертизі – ми робили фото, заміри… Навіть працівники ДАІ робили заміри, де що стояло, щоб можна було до справи долучити. Тут я того не побачив.

Наступного дня після інциденту один з потерпілих побачив кривдника біля гаража. Припускає, той хотів сховати биту, якою пошкодив іномарки. Коли чоловік намагався поговорити з кривдником, у відповідь почув, мовляв, а мене теж побили біля під’їзду, я теж заяву писатиму. Словом, кажуть люди, кращий захист – напад.

– Він був п’яний – свідки це бачили, – каже пан Ярослав. – Зрештою, пошкоджені авто – це цивільні відносини, нічого страшного в цьому немає. А от те, що їздив п’яним за кермом… Оце страшно.

Заяви про пошкоджені авто в поліції є від обох власників.

– О 23.43 19 березня поступило повідомлення від невідомої особи, що невідомий пошкодив капот його «Шкоди-Октавії», – повідомив начальник управління патрульної поліції у Тернополі Володимир Струк. – На місце виїхали патруль та група швидкого реагування. Поліцейські опитали потерпілого заявника та свідків, викликали слідчо-оперативну групу, яка має встановити суму завданих збитків і притягнути до відповідальності особу, яка пошкодила майно. Наразі з особою, яку підозрюють у пошкодженні майна, проводять слідчі дії.

Коментар

Олександр Богомол, т.в.о. начальника головного управління нацполіції в області: Матеріали справи справді вказують на колишнього працівника міліції. Однак, він свою провину заперечує. За даним фактом проводиться перевірка. Запевняю: ніхто нічого не приховуватиме. Однак, тут має місце пошкодження майна. Щоб був «кримінал», необхідно велику суму збитків. Результати перевірки оприлюднимо.