Головна Новини Через снігопади можемо проґавити кінець світу?

Через снігопади можемо проґавити кінець світу?

Вже у цю п’ятницю, 21 грудня, астрологи обіцяють кінець світ. Однак якщо ця тема сприймалась трохи скептично минулого тижня, то після пережитих снігопадів варто прислухатись до давніх пророцтв – пише Номер один

Вважається, що найдавніше зведення пророцтв про кінець світу, відоме людству, міститься в Авесті, час створення якої вважають початок I тисячоліття до н.е. Відповідно до Авесті, Апокаліпсис міг настати приблизно в 2002 р. нашої ери плюс мінус кілька десятків років. Ньютон після багаторічного вивчення Біблії зробив висновок, що в ній зашифрований термін кінця світу. Ньютон вважав, що Апокаліпсис наступить в 2060 р. Інші дослідники, проте, вважають, що Ньютон передбачав кінець світу раніше – у 2020 р. Зараз складно сказати, яка з цих дат правильна: пророцтво Ньютона про Апокаліпсис знайшли серед маловідомих рукописних текстів у бібліотеці Єрусалиму, куди їх привезли з Лондона після продажі колекціонерові Абрахаму Яхуд на аукціоні «Сотбіс».Остаточно не з’ясовано: чи є та дата єдиною у розрахунках Ньютона. Або він згодом міг змінити свою точку зору і «перенести» кінець світу на інший час? Деякі дослідники вважають, що приблизну дату початку катаклізмів можна обчислити, спираючись не тільки на пророцтва, а й на наукові прогнози. Відправною точкою для цього може служити стан магнітних полюсів Землі. Переміщення магнітних полюсів останній раз відбувалося, як вважають вчені, приблизно 12 400 років тому – орієнтовано в 10 400 р. до н.е. Цей термін відповідає сучасній хронології історії Атлантиди – приблизно такі терміни називає Платон, ця дата була зашифрована топології комплексу Великих пірамід у Гізі. Такі ж дані наводив відомий ясновидець Е. Кейсі завдяки своїм баченням.

Згідно з розрахунками деяких (але не всіх!) дослідників, наступне переміщення магнітних полюсів і літосферних плит може відбутися приблизно у 2030 р. плюс-мінус 5-10 років. За іншими розрахунками, це відбудеться протягом найближчих століть. Індіанці Хопі передбачали, що Четвертий світ завершиться в 2012 р., після чого настане період очищення, який триватиме 25 років. Потім настане П’ятий світ. 2012 +25 = 2037. Цікаво зіставити ці дати з пророцтвами про майбутнє Росії. Давньоруський провидець Василь Немчин, більшість передбачень якого про події російської історії дивно збулися, вважав, що у 2023 р. може трапитись «малий Апокаліпсис». Що мав на увазі пророк? Що у 2023 р. почнеться Апокаліпсис? Або що Апокаліпсис не стане повним кінцем світу, а буде мати «малу форму», тобто відбудуться часткові руйнування, як, власне, прогнозували Ванга, Кейсі і Нострадамус? Залишимо це питання відкритим. Парацельс писав про ті часи, коли «засяє божественне світло з гори гіпербореїв і його побачать всі жителі Землі». Це може відбутися через 500 років після смерті Парацельса. Парацельс помер у 1541 р. 1541 +500 років = 2041. Зрештою, чого гадати, коли до обіцяного кінця світу лишились лічені дні. Почекаємо?

Жанна Попович