Головна Новини Борщівські депутати боряться з комісарами “русского міра”

Борщівські депутати боряться з комісарами “русского міра”

почаївська лавраСьогодні, під час чергового сесійного засідання депутатів Борщівської районної ради останніми ухвалено рішення щодо направлення на адресу Президента України П. Порошенка, Прем’єр-міністра України А. Яценюка та спікера Верховної ради України О.Турчинова звернення з приводу скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 року №438-р «Про виключення із складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Почаївської Свято-Успенської лаври».

У своєму зверненні депутати Борщівщини висловили стурбованість з приводу «…окупації духовної святині комісарами «русского міра», а також висунули вимогу скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України №438-р та розірвати угоду між Держбудом та Свято-Успенською Почаївською лаврою, на підставі якої у грудні 2003 року відбулась передача комплексу споруд лаври представникам Української православної церкви Московського патріархату у безкоштовне користування до 1 січня 2052 року.

Нагадаємо читачам, що аналогічне рішення вже було прийняте депутатами Тернопільської обласної ради у липні 2014 року, однак керівництво держави вимоги місцевих депутатів проігнорувало.