Головна Новини Бережанське сміття вивозитимуть аж у Рогатин?

Бережанське сміття вивозитимуть аж у Рогатин?

18-21Питання вивезення сміття в Бережанах поста гостро як ніколи.

Питання концесійного договору із «Альянс Еко-Ресурс» (з вивезення відходів у майбутній сміттєпереробний завод в Рогатині) мало кілька зауважень: у випадку проблем із вивезенням сміття міська рада має право найняти іншу фірму, але письмово повідомивши і отримавши письмову відповідь від фірми з Івано-Франківська (на що піде до тижня часу, а в Бережанах трьохденне невивезення сміття викликає катастрофу); договір укладається з моменту введення в експлуатацію сміттєпереробного заводу (без вказування точної дати – чи наступного року, чи за 10 років) на 49 років; у випадку зміни міською радою фірми для вивезення сміття, вона зобов’язана оплачувати штраф за кожен кубометр сміття, а у випадку розірвання договору – повернення усіх інвестицій, вкладених у завод…

 Обговоривши договір, депутати уповноважили юридичний відділ підготувати відповідний протокол розбіжностей і направити в Івано-Франківськ на погодження, а вже потім підписувати.

Депутат І.Раєвський запропонував передати процес вивезення сміття на МКП «Господар», на що міський голова зауважив, що це можливе лише при судовому розірванні договору з ТзОВ «Еко-Інвест». Також В.Музичка повідомив, що зараз міська рада готує документацію щодо закупівлі необхідної техніки на комунальне підприємство, проте через проблеми із блокуванням бюджетних коштів Казначейством, невідомо, коли їх можливо отримати. Після бурного обговорення питання постійного антисанітарного стану міста через господарювання ТзОВ «Еко-Інвест» (директор – Олег Валов, який часто їздить за кордон), багато депутатів висловлювалися пропозицію розірвати з ними договір, як це зробили в Козові та Підгайцях. Тим паче, що «Еко-Інвест» зараз вивозить сміття міськими автомобілями ЗІЛ і ГАЗ та має 80 міських контейнерів.

 Це питання було внесено у порядок денний і 20 депутатів (із 26 присутніх) проголосували «за» доручення міському голові В.Музичці ініціювати розірвання договору з ТзОВ «Еко-Інвест» в суді.

info.berezhany.net