Головна Новини Азаров назве львівський аеропорт іменем Бандери?

Азаров назве львівський аеропорт іменем Бандери?

Львівський аеропорт

Львівський аеропортРішення про перейменування “Міжнародного аеропорту” Львів “може бути ухвалене тільки на рівні уряду”, повідомляє Міністерство інфраструктури України. Повідомляє gazeta.ua. Раніше ми писали про те, що львівська міська рада, хоче назвати міжнародний аеропорт іменем Героя України Степана Бандери.
“Міська рада виходить з ініціативою на Міністерство інфраструктури. У свою чергу, ми виходимо з цієї ініціативою на Кабінет міністрів. Оскільки Львівський аеропорт – державний об’єкт, рішення приймається розпорядженням уряду”, – наголосили в прес-службі міністерства.
Зазначимо, що львівське об’єднання “Свобода” звернулося до прем’єр-міністра Миколи Азарова з вимогою назвати оновлений Львівський аеропорт ім’ям лідера ОУН Степана Бандери.
Президент України Віктор Янукович, відповідаючи на запитання про те, як він оцінює ініціативу Львівської міськради про те, щоб назвати реконструйований аеропорт іменем Бандери, сказав, що це буде вирішувати місцева рада.
Раніше міський голова Львова Андрій Садовий пропонував Кабміну назвати аеропорт іменем короля Данила Галицького. Представники місцевої інтелігенції пропонували назвати аеропорт іменем скульптора Іоанна Пінзеля, який творив у Львові наприкінці XVII – початку XVII століття.