Головна Новини 95 населених пунктів на Тернопільщині негода залишила без електрики

95 населених пунктів на Тернопільщині негода залишила без електрики

Станом на 7 год. ранку у неділю через негоду залишаються знеструмленими 488 населених пунктів у 10 областях України, повідомляє МНС України.

У результаті несприятливих погодних умов (пориви вітру та ожеледиця), через спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач знеструмлені 125 населених пунктів у Київській області, 95 – в Тернопільській, 60-в Рівненській, 57 – у Житомирській, 42 – у Чернівецькій, 26 – у Львівській, 22 – у Вінницькій, – 16 – у Хмельницькій, 4 – у Закарпатській.

Протягом 15 грудня аварійними бригадами обленерго було відновлено електропостачання 23 населених пунктів в Київській, Вінницькій і Житомирській областях. За допомогою вертольота Мі-8 МНС України проведено моніторинг важкодоступних територій з метою виявлення пошкоджених ділянок ліній електропередач

До відновлення електропостачання населених пунктів залучено додаткові бригади обленерго та 35 одиниць техніки підвищеної прохідності МНС з метою доставки аварійних бригад у важкодоступні місця. Для забезпечення електропостачанням лікувальних установ і об’єктів життєзабезпечення населення від МНС залучено 18 пересувних електростанцій.