Головна Новини 843 села засвітив Хоптян

843 села засвітив Хоптян

Валентин Хоптян

Валентин ХоптянОсобливу увагу цього року керівництво обласної та районних державних адміністрацій приділяло питанню освітлення вулиць населених пунктів регіону. Результат цієї роботи – в області відновлено вуличне освітлення 843 населених пункти.
«Підвищення енергоефективності та енергозбереження є одним із тих пріоритетів, які мають забезпечити додаткові імпульси для економічного зростання, – сказав Валентин Хоптян. – Про це заявив у своєму виступі під час одного із засідань Ради Регіонів Президент України Віктор Янукович».
Не менш важливим є й питання стану доріг.
«Так, у 2011 році виконано робіт з поточного ремонту і утримання доріг на загальну суму 115,6 млн грн., що на 62,2% більше, ніж в 2010 році, – зауважив керівник області. – На виконання доручення Президента України Віктора Януковича проведено ремонт автомобільної дороги державного значення Кременець-Почаїв, довжиною 27,2 км, на суму 37,33 млн гривень. Важливість ремонту цієї ділянки дороги пов’язана із насиченим рухом транспорту, в тому числі туристичного та паломницького, адже в Почаєві знаходиться одна з найбільших християнських святинь – Свято-Успенська лавра. Особливу увагу ми звертаємо на спорудження об’зних доріг навколо Бережан і Теребовлі».
Також, здійснено поточний ремонт ділянки дороги Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка, протяжністю 5 км, на суму 6,89 млн гривень. Завершено реконструкцію та введено в експлуатацію Почаївську автостанцію, проведено поточний ремонт приміщень та територій автостанцій у містах Гусятині, Копичинцях, Чорткові, Монастириська, Збаражі та Заліщиках, облаштовано 636 автобусних зупинок.