Головна Новини 7 ознак того, що ваш автомобільний кондиціонер потребує ремонту

7 ознак того, що ваш автомобільний кондиціонер потребує ремонту

Оскільки наближається літо та хвилі спеки в повній силі, гарною ідеєю буде перевірити автомобільний кондиціонер у професіонала, перш ніж його вмикати. Ремонт автомобільного кондиціонера може бути досить дорогим, тому регулярне технічне обслуговування допоможе знизити ці витрати. У цій статті ми наведемо вам 7 ознак того, що ваш автомобільний кондиціонер потребує ремонту.

1. Ваш автомобільний кондиціонер подає гаряче повітря

Автомобільна система кондиціонування повітря, яка подає гаряче повітря, створює величезний ризик для здоров’я. Це одна з найпоширеніших ознак того, що ваш кондиціонер потребує ремонту. Якщо система виштовхує гаряче повітря, потрібно шукати ознаки, які свідчать про те, що вона не працює ефективно. Якщо ви втомлюєтеся від гарячого повітря, це може бути ознакою того, що термін експлуатації вашого пристрою закінчився, і його потрібно замінити під час наступного технічного обслуговування автомобіля https://master.shop/remont-avtokondicioneri . Несправний кондиціонер також призведе до зниження паливної ефективності та спричинить пошкодження вашого автомобіля.

2. Ви постійно отримуєте повідомлення про несправний компресор

Несправність компресора є поширеною проблемою автомобільних кондиціонерів. Якщо кондиціонер у вашому автомобілі не охолоджує належним чином, причиною може бути система HVAC. Компресор охолоджує холодоагент і направляє його через трубку для охолодження. Коли компресор не працює, вам буде важко охолоджувати салон, як у старій моделі, і, можливо, доведеться часто їздити на ремонт автомобіля.

3. Незвичайні шуми від кондиціонера

Однією з найпоширеніших проблем автомобільних кондиціонерів є шум. Якщо ви помітили скигливий або брязкітливий звук, що виходить з вентиляційних отворів, це може означати, що ваш пристрій потребує ремонту. Звук може надходити від компресора, двигуна вентилятора або іншої частини системи, що можна підтвердити лише після перевірки під час ремонту кондиціонера автомобіля.

4. Блок змінного струму протікає

Однією з ознак того, що ваш автомобільний кондиціонер потребує ремонту, є його протікання. Зазвичай це трапляється, коли пломби навколо кондиціонера зіпсувалися. Перш ніж ви зможете зупинити витік кондиціонера, вам потрібно буде замінити ущільнювачі, інакше ви ризикуєте погіршити витік. Блок кондиціонера вашого автомобіля може бути складним механізмом і потребувати належної уваги під час регулярного технічного обслуговування автомобіля. Якщо ви помітили будь-який із цих ознак, доправте свій автомобіль до професіонала, щоб він відремонтував його.

5. Граничне охолодження під час руху на високих швидкостях

Автомобільний кондиціонер не зможе належним чином охолодити автомобіль, якщо його потік повітря залишається на постійній швидкості. Щоб належним чином охолодити автомобіль, повітря має проходити через нього швидше, коли він рухається швидко, і повільніше, коли він рухається повільно. Якщо він несправний, можливо, настав час здійснити ще одну поїздку для ремонту автомобіля.

6. Дивні запахи з зони компресора змінного струму

Якщо ви помітили дивний запах із зони компресора кондиціонера, не ігноруйте його. Це може свідчити про витік холодоагенту або іншу більш серйозну проблему, яку необхідно вирішити під час ремонту автомобіля з кондиціонером. Якщо ваш кондиціонер видає дивні запахи або витікає всюди охолоджуючою рідиною, можливо, у вас проблема з одним із компонентів кондиціонера вашого автомобіля.

7. Нерегулярне використання функції автоматичної рециркуляції

Функція автоматичної рециркуляції в кондиціонері вашого автомобіля вимкнеться, якщо система виявить, що повітря вичерпано. Це пояснюється тим, що рециркуляція старого гарячого повітря може призвести до нагрівання кабіни, а використання холодної кабіни заощадить вам гроші на рахунку за газ. Якщо ви помітили, що часто вимикаєте функцію автоматичної рециркуляції, можливо, у вашому кондиціонері виникла проблема, яку потрібно усунути під час наступного періодичного технічного обслуговування автомобіля.

Якщо у вас виникла будь-яка з перерахованих вище проблем з кондиціонером вашого автомобіля, радимо якнайшвидше відремонтувати його. Важливо розуміти ознаки, щоб ви могли вжити заходів, необхідних для ремонту, перш ніж ваш автомобіль зламається. Якщо ваш автомобіль знову і знову створював вам проблеми, можливо, настав час відремонтувати кондиціонер вашого автомобіля. Є кілька сигнальних знаків, які вказують на те, що ваш блок змінного струму потребує налаштування. Якщо ви помітили один або кілька із цих семи індикаторів, якомога швидше запишіться на ремонт.